Petru, bebelusul aflat in prag de orbire pentru care telespectatorii ProTV au donat 40.000 de euro, a fost operat cu succes

Dată publicare: 06-06-2015 18:08
Dată actualizare: 09-06-2015 06:59


Deznodamant fericit in cazul bebelusului pe care neglijenta unor medici din Constanta l-a adus in pragul orbirii. Copilasul a fost operat in Michigan, Statele Unite, de cel mai bun oftalmolog din lume.

Micul Petru, de 11 luni, distinge acum obiectele din jur si fetele mai clar si mai repede decat au indraznit sa spere parintii. Medicii americani il vor include pe baietel intr-un proiect complex de cercetare. Acest miracol a fost posibil si datorita telespectatorilor Pro Tv, impresionati de caz. De aceea, va multumim.

Aflati la finalul articolului cum il mai puteti ajuta pe Petru

Intinde manutele dupa Donald, il urmareste si il apuca hotarat. Petru este eroul parintilor lui... si al nostru. Acum 6 luni, cand era racit, o asistenta si-a dat seama ca bebelusul e practic orb. Nascut prematur, n-a fost trimis de medicii de la Constanta la un consult oftalmologic, obligatoriu. Cand cazul lui a fost prezentat intaia oara la Stirile Protv, avea retinele aproape complet dezlipite.

40.000 de euro, donati de telespectatorii nostri, au platit operatiile la ambii ochi, facute in Michigan, Statele Unite, singurul loc din lume unde i s-a dat o sansa - firava- de a recupera o parte din vedere.

Rezultatul operatiilor a fost mult peste asteptarile medicului american Michael Treese, declarat, din 2011, cel mai bun oftalmolog pediatru din lume. Acesta a cerut acordul parintilor ca acest caz sa fie inclus intr-un proiect de cercetare. Tesut extras din ochisorii lui Petru va fi folosit in experimente. Asta nu inseamna ca familia nu va plati, o data la 6 luni, consultatia care costa 5000 de dolari. ''

De fapt, aceasta e doar taxa clinicii din Michigan pentru anestezia generala necesara fiecarui consult. Ochelarii cu lentila carbonica din silicon costa acolo 4.000 de dolari. Picaturile, in jur de 900.

Medicii americani, uluiti de propria reusita, au renuntat la onorarii si spun ca simpaticul ochelarist le-a fost cel mai viteaz pacient. Intre timp, doctorita care era sa-l lase pe bebelus fara lumina ochilor si-a "platit" greseala asa cum se intampla probabil doar in Romania: cu 10 la suta din salariu.

Cum puteti sa-l ajutati in continuare pe Petru:
Cont bancar Lei: RO78BACX0000001066967000
Cont bancar USD: RO51BACX0000001066967001

Conturile deschise la Banca UniCredit Tiriac pe numele BAICU SORINA MADALINA.

Numarul mamei este 0755.368.909
 


VIDEO PROTVPLUS.RO