Batran din Arges, salvat in ultima clipa de la moarte. Cum a ajuns sa zaca o noapte intr-o rapa cu noroi, in frig

Ultima actualizare: 21-05-2016 07:25

Un batran din Budeasa, judetul Arges, a fost salvat in ultima clipa de la moarte dupa ce a zacut toata noaptea in frig, intr-o rapa plina cu noroi.

Ulita pe care mergea aseara spre casa e desfundata, iar bietul om a alunecat intr-o groapa si nu s-a mai putut misca de acolo. Alarmate, nevasta si o vecina au pornit miercuri dimineata in cautarea lui. Nici ele nu l-au putut scoate, asa ca a fost nevoie de interventia pompierilor. Aproape degerat, batranul a fost dus de urgenta la spitalul judetean din Pitesti.

Batranul de 78 de ani a plecat aseara la magazinul din sat. Ca sa ajunga acolo, a fost nevoit sa parcurga un drum ingust care traverseaza o mica padurice. Ploile din ultima vreme au umplut ulicioara de noroi.

Maria Barascu, sotia barbatului: "Era soarele sus cand a plecat, aseara, o fi fost sase, sapte. A plecat la magazin sa isi ia tigari si a alunecat!"

Sotia spune ca nu e prima oara cand barbatul ei aluneca in rapa. A fost convinsa ca asta i s-a intamplat si aseara asa ca, indata ce s-a luminat de ziua, a plecat cu vecinii in cautarea lui.

Maria Nita, vecina: "L-am auzit gemand, ce sa va spun si l-am gasit innamolit pe spate, tremura. Toata noaptea a stat, va dati seama! Era desfigurat, nu mai avea figura de om."

Disperate, femeile au cerut ajutor la 112.

Marius Pascu, medic SMURD Arges: "Este un pacient varstnic, hipotermic, care se pare ca a astat in cursul noptii in rapa in care a cazut. La prima evaluare nu pare sa aiba leziuni traumatice importante, mai degraba pare sa fi suferit in AVC in cursul noptii pe care a petrecut-o la temperaturi foarte scazute."

Desi pacientul este in stare critica, medici sunt optimisti. Spun ca batranul are un organism foarte rezistent, de vreme ce a supravietuit toata noapte in umezeala si frig. In zona respectiva minima de azi-noapte a fost de 4 grade Celsius.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!