Barbatul care a profanat mormantul lui Arsenie Boca va fi cercetat in stare de libertate. Familia l-a internat la Psihiatrie

14-06-2015 14:45


Zeci de mii de pelerini au ajuns duminica la manastirea Prislop pentru a se ruga lui Arsenie Boca, dupa ce cu o noapte in urma, un barbat de 45 de ani a profanat mormantul parintelui.

Individul a sapat o groapa si a incercat sa ajunga la sicriul cu moaste, ca sa demonstreze ca cel numit Sfantul Ardealului merita sa fie canonizat. Retinut de politisti, suspectul, cu probleme psihice, a fost eliberat duminica si va fi cercetat in stare de libertate.

Inca de sambata noapte locul din jurul Manastirii Prislop devenise neincapator, iar reprezentantii lacasului de cult spun ca numarul credinciosilor a fost mult mai mare ca in alte zile de sambata si duminica: peste 25.000 de oameni.

Gestul individului de 45 de ani care a profanat mormantul lui Arsenie Boca i-a revoltat pe oameni. Asta desi barbatul sustine ca a vrut sa demonstreze ca trupul parintelui este intact.

Insa, in ciuda acestui incident nefericit, nimic nu a putut distruge duminica pacea din curtea manastirii.

Constanta Cioaca, pelerin Bucuresti: ''Cu siguranta vor veni din ce in ce mai multi, pentru ca se duce vorba din gura in gura ca acest parinte chiar merita sa fie santificat."

Maicutele au replantat florile si au inconjurat mormantul cu crini albi.

Preot Gabriel Miricescu, purtator de cuvant Episcopia Devei si Hunedoarei: "Chiar noaptea, maicile de la manastirea Prislop au reusit in timp scurt sa repare ce s-a intamplat la mormant, astfel ca astazi s-a desfasurat pelerinajul in mod normal."

Profanatorul apucase sa sape o groapa adanca de o jumatate de metru si lunga de 2 metri cand a fost surprins de unul dintre paznicii manastirii. Initial a reusit sa fuga, dar a fost prins cateva ore mai tarziu de politisti. Individul a fost retinut de procurori pentru profanare de morminte. Duminica a fost eliberat si lasat in grija familiei, care l-a internat intr-un spital de psihiatrie.

VIDEO PROTVPLUS.RO