Incident grav, sâmbătă seară înaintea votului, în județul Prahova.

Un bărbat a fost împușcat de un polițist care păzea o secție de votare. Și asta pentru că agresorul, amețit bine de băutură, și însoțit de mai mulți indivizi, a aruncat în agentul de poliție cu o sticlă, apoi l-a atacat.

Polițistul a tras mai multe focuri de avertisment însă, în final, a fost nevoit să îndrepte pistolul către picioarele scandalagiului.

Imaginile au fost filmate de unul dintre martorii scandalului, în curtea grădiniței din localitatea Drăgăneasca, acolo unde este amenajată secția de votare 523.

Mai multe persoane, vizibil în stare de ebrietate, au intrat în curte și i-au amenințat pe polițiști, apoi au aruncat cu o sticlă în agent, iar unul dintre ei chiar a sărit să-l atace.

Ministrul de Interne a venit duminică cu precizări despre incident.

Marcel Vela, ministru de Interne: „Au intrat mai mulți indivizi în stare de ebrietate, au rupt gardul înarmandu-se cu uluci din gard, cu intenția clară de a-l ataca. Chiar unul dintre ei a intrat, una dintre persoanele violente în altercație cu el, l-a lovit și polițistul a dat dovadă de profesionalism, s-a confruntat cu acei oameni violenți care au pătruns în zona protejată chiar, în curtea grădiniței și unul dintre infractori, pot să le spun, a fost împușcat în picior."

Oana Bunghez, purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova: „Acțiunile violente au fost oprite, în sprijinul polițistului, intervenind o grupă din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale care a rămas în zonă pentru a proteja secția de votare pe timpul nopții."

Bărbatul rănit la ambele picioare a primit îngrijiri medicale și este în afara oricărui pericol. Acum se află sub pază la Spitalul Județean de Urgență Prahova.

Violeta Tănase, medic primar UPU: „A fost adus cu ambulanța, prezentând două leziuni prin împușcare, una la nivelul genunchiului stâng, alta la genunchiul gleznei drepte. La nivelul genunchiului există și corpul străin restant, glonțul. Prezenta stare de agitație și s-a recoltat în prezența poliției alcoolemia."

Ceilalți indivizi care au fugit sâmbătă seară au fost identificați, spun polițiștii. În afară de cel rănit, aflat în spital, a mai fost reținută o altă persoană. În total, nouă suspecți sunt cercetați pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, urmând că dosarul penal să se extindă și pentru ultraj și atac asupra unei secții de vot.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!