CONTESTATII BAC 2011: ce sperante mai au elevii picati? Care sunt sansele sa ia nota de trecere
Zeci de mii de contestatii s-au depus ieri la centrele din toata tara. Elevii nemultumiti de rezultatele obtinute la Bacalaureat au dorit sa isi incerce sansa si la contestatii.
Numai in Capitala s-au depus peste 9.000 de contestatii. Cele mai multe dintre acestea, respectiv 3.000, sunt la romana si matematica, iar 500 la fizica, restul fiind distribuit pe celelalte discipline, potrivit inspectorului general scolar, Cristian Alexandrescu.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Sunt multi candidati care au picat la doua sau chiar la toate materiile, iar sansele lor de a lua examenul de Bacalaureat in urma contestatiilor scad considerabil.
Ce lucrari pot fi contestate pentru ca un candidat sa fie declarat admis:
Potrivit metodologiei organizarii examenului de bacalaureat, publicata de Ministerului Educatiei, nu se pot contesta decat lucrarile pentru care s-a obtinut o nota cuprinsa intre 4,50 si 4,99, inclusiv aceste note. Prin urmare, cine a obtinut mai putin de 4,50 trebuie sa ia in calcul din start sesiunea din toamna a Bacalaureatului.
Cine are cele mai mari sanse:
Matematic, cele mai mari sanse de a trece de partea celor admisi le au cei care au picat cu o nota foarte apropiata de nota 5, astfel in urma recorectarii cu un punctaj in plus de 0,5 sau 0,7 lucrarea sa fie catalogata drept admisa.
Reevaluarea lucrarilor:
Comisiile judetene sau regionale de contestatii, respectiv comisia Municipiului Bucuresti de contestatii, reevalueaza lucrarile primite si acorda note lucrarilor contestate, conform baremelor de evaluare pentru probele scrise.
In cazul in care se constata o diferenta de notare mai mare de 1,50 puncte in plus sau in minus, intre notele de evaluare initiala si cele de la contestatii, presedintele comisiei de contestatii decide reevaluarea lucrarilor respective de catre o a treia comisie, formata din alti trei profesori cu experienta, altii decat cei care au evaluat initial lucrarile in centrul de contestatii. Nota acordata de cea de-a treia comisie este cea finala.
Dezastrul de la BAC, vazut de Le Parisien: Vanatoarea fraudei a dus la prabusirea BAC-ului romanesc
Pentru inscrierea la examenul din toamna, cererile trebuie depuse inca din aceasta luna, intre zilele de 11-15 iulie.
Probele de competente sunt programate in perioada 22-26 august, iar probele scrise intre 29 august si 2 septembrie. Rezultatele se vor da pe data de 4 septembrie, atunci cand vor fi afisate rezultatele.
Promovabilitatea la nivel national, la prima sesiune a bacalaureatului din 2011, a fost de 44,7%, iar 661 candidati au fost eliminati pentru frauda.
Rezultatele finale ale bacalaureatului vor fi anuntate la 8 iulie.
Sursa: Pro TV
Etichete: bacalaureat, promovabilitate, contestatii, rezultate bac,
Dată publicare:
05-07-2011 07:00