BAC 2011: Razbunarea elevilor respinsi - ii "ingroapa" pe profesori in zeci de mii de contestatii

dosare, liste, contestatii

Luni a fost din nou aglomeratie la toate centrele de examen din tara, unde s-a sustinut Bacalaureatul. Elevii nemultumiti de note au facut un numar record de cereri de recorectare a lucrarilor. Raspunsurile vor veni pana pe 8 iulie.

Bucuresti

Comisia municipala de bacalaureat a inregistrat aproximativ 9.000 de contestatii. La sesiunea iunie-iulie a examenului de bacalaureat promovabilitatea a fost 42,03% inaintea contestatiilor, cea mai mica inregistrata vreodata dupa Revolutie.

Sunt situatii in care un elev a fost respins la o singura proba, dar sunt si cazuri de elevi care nu au promovat mai multe discipline.

In Capitala, la bacalaureat au fost inscrisi aproximativ 22.000 de elevi, examenul fiind organizat in 71 de centre, in 60 fiind instalate camere de supraveghere video.

Citește și
scrisoare
Contestatii Bac 2011: 85% din elevii care au picat in Cluj cer recorectarea lucrarilor
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

Suceava

3.515 de contestatii la examenul de bacalaureat s-au inregistrat in judetul Suceava, cele mai multe fiind la disciplinele limba si literatura romana, 1.144 si alte 863 contestatii la matematica T2.

Totodata, s-au mai inregistrat 863 de contestatii la matematica T2 si 204 la matematica T1, 461 la biologie vegetala si animala T1, anatomie si fiziologie umana, genetica umana T2, alte 176 la istorie, 252 la geografie, 114 la fizica, 59 la chimie organica T1, nivel 1, 30 la informatica T1 intensiv, dar si la alte discipline.

In judetul Suceava, promovabilitatea la examenul de bacalaureat inainte de contestatii a fost de 65,03%, cu aproape 20% mai putin fata de anul trecut.

In Suceava, la examenul de bacalaureat din acest an s-au inscris 7.342 de candidati si s-au prezentat 7.147 de absolventi de liceu, din care cinci au fost eliminati pentru frauda la proba scrisa de limba si literatura romana.

Valcea

Peste 2.400 de contestatii la examenul de bacalaureat au fost depuse, luni, de elevii din Valcea, procentul de promovabilitate in judet fiind de 54,41, cu 20% mai scazut fata de anul 2010.

Cele mai bune rezultate s-au inregistrat la Colegiul National "Alexandru Lahovari" din Ramnicu Valcea, unde din cei 421 de elevi care au sustinut examenul, doar 4,98% au fost respinsi, iar 44,54% dintre acestia au medii intre 9 si 9,99, fara sa fie inregistrata insa vreo medie de 10.

Bistrita-Nasaud

Un numar de 1.553 de contesatii au fost depuse in urma examenului de bacalaureat, in judetul Bistrita-Nasaud, cele mai multe fiind inregistrate la disciplinele matematica, limba si literatura romana si biologie.

Promovabilitatea examenului de bacalaureat in judetul Bistrita-Nasaud a fost de 41,92%, mai mica fata de anul trecut, cand a fost de 58,9%.

Un numar de 3.447 de elevi au sustinut examenul de bacalaureat, din care doar 1.445 au reusit sa promoveze.

Satu Mare

37,2% din cei 3.300 de elevi care au sustinut examenul de bacalaureat au contestat rezultatele. Printre contestatari se numara atat elevii care au picat examenul de bacalaureat, cat si cei care au fost declarati admisi, dar doresc sa obtina o nota mai mare.

Rezultate slabe au fost inregistrate la majoritatea liceelor din judet. La Colegiul Tehnic "Traian Vuia" au fost declarati admisi numai 12 elevi, iar la Colegiul Tehnic "Elisa Zamfirescu" din Satu Mare au promovat doar 24 de elevi. In schimb, cel mai mare grad de promovabilitate s-a inregistrat la Colegiul National "Mihai Eminescu", unde 98% dintre elevi au fost declarati admisi la examenul de bacalaureat.

Arad

1.645 de contestatii, dupa afisarea rezultatelor. Numarul participantilor la probele examenului de bacalaureat a fost de 4.477, ceea ce inseamna ca mai mult de o treime au facut contestatii.

Anul trecut au fost depuse aproximativ 800 de contestatii, iar in anul 2009 au fost depuse 300.

Sesiunea de vara a bacalaureatului a adus cele mai slabe rezultate din istorie in judetul Arad, cu o promovabilitate de numai 36,43%, comparativ cu 86,38% in iulie 2010.

Iasi

Un numar de 1.928 de contestatii la examenul de bacalaureat au fost depuse, luni, de elevii din judetul Iasi, cele mai multe fiind inregistrate la proba scrisa de limba si literatura romana, respectiv 628.

699 de contestatii au fost depuse la matematica si istorie, in timp ce 601 contestatii au fost inregistrate la alte discipline.

La Grupul Scolar "Anghel Saligny" din Iasi, unde doar cinci elevi din 306 au promovat examenul de bacalaureatul, au fost depuse doar 20 de contestatii, in timp ce la Colegiul Tehnic "I.C. Stefanescu”, unde 10 elevi din totalul celor 191 au obtinut nota de trecere, au fost inregistrate 39 de contestatii.

Vaslui

Au fost depuse 1.655 de contestatii la bacalaureat in urma primei sesiuni a bacalaureatului, cele mai multe nemultumiri fata de notele obtinute la tezele scrise fiind la limba romana si matematica.

Aproximativ 20% din cele 9.000 de teze sustinute de candidatii la sesiunea de vara a examenului de bacalaureat au fost contestate, in conditiile in care promovabilitatea in judetul Vaslui a fost de 43,27%.

Cele mai mult contestatii, respectiv 606 teze, au fost la limba si literatura romana, urmate de contestatiile la matematica, cu 451 de teze, istorie, cu 139 de teze, si geografie, cu 162 de teze. In judetul Vaslui, 17 elevi au fost eliminati in timpul probelor scrise.

Mures

Un numar de 2.205 contestatii ale notelor obtinute la examenul de bacalaureat au fost depuse in judetul Mures.

Aceste lucrari se vor transporta la Cluj-Napoca unde este un centru de evaluare si solutionare pentru trei judete, printre care si Mures.

In total au fost 13.600 de lucrari scrise de 5.200 de elevi.

Cluj

Inspectoratul Scolar Judetean Cluj a inregistrat, luni, 2.355 de contestatii din partea elevilor nemultumiti de media obtinuta la bacalaureat, reprezentand 85,8% dintre cei respinsi, cele mai multe fiind depuse la limba si literatura romana. 

Aproape 40% dintre elevii din judetul Cluj care au sustinut bacalaureatul in sesiunea iunie-iulie au obtinut medii sub 5 si numai opt dintre cei 5.988 de candidati care s-au prezentat la examen au avut media 10.

Botosani

Peste 1.300 de contestatii au fost depuse la liceele din Botosani de candidatii la Bacalaureat, nemultumiti de notele obtinute, in judet fiind declarati respinsi 1.562 dintre cei 3.641 de candidati.

Potrivit reprezentantilor ISJ Botosani, cele mai multe contestatii, aproximativ 500, au fost formulate fata de notele obtinute de candidati la proba de limba si literatura romana, dar au fost elevi care au contestat rezultatul si la biologie, istorie sau geografie.

La Botosani, procentul de promovabilitate la examenul de bacalaureat a fost de 56%, cel mai slab din ultimii ani, din cei 3.641 elevi examenul fiind promovat de 1.997.

Salaj

Peste 650 de elevi din Salaj au contestat rezultatele obtinute la examenul de bacalaureat, numarul lor fiind cu aproape 180 mai mare fata de cel inregistrat in anul anterior.

In Salaj promovabilitatea este de 58,61%. In total, au fost 1.032 de elevi declarati respinsi la bacalaureat.

In judet, la aceasta sesiune de bacalaureat nu a existat nicio nota de 10.

Bihor

2.493 de elevi bihoreni care au sustinut examenul de bacalaureat au contestat notele obtinute, cele mai multe, respectiv 908, fiind depuse la limba si literatura romana.

Scolile cu cele mai multe contestatii inregistrate sunt Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva nr. 1, (901), Scoala de Arte si Meserii George Baritiu (851) si Grupul Scolar Ioan Bococi (749), toate trei din Oradea.

Promovabilitatea la sesiunea din iulie a bacalaureatului in Bihor este, inainte de solutionarea contestatiilor, de 50,38%, ceea ce inseamna ca, din totalul de 6.907 candidati prezentati, 3.414 nu au obtinut note de trecere.

Harghita

Un numar de 1.290 de contestatii au fost depuse de candidatii la examenul de bacalaureat in judetul Harghita, cele mai multe fiind la disciplinele limba si literatura romana si la matematica.

Potrivit comisiei judetene de bacalaureat, in Harghita nu a fost obtinuta nicio medie de 10, cea mai mare medie fiind 9,83, obtinuta de un elev de la Colegiul National "Octavian Goga" din Miercurea Ciuc.

Cel mai mare procent de promovabilitate, de 98,59, a fost obtinut de elevii de la Liceul Teoretic cu predare in limba maghiara "Marton Aron" din Miercurea Ciuc, iar cel mai mic procent de promovare, de 13,17, a fost inregistrat la Grupul Scolar Industrial "Szekely Karoly" din aceeasi localitate.

Brasov

1.729 de elevi din judetul Brasov care nu au promovat examenul de bacalaureat au depus contestatii luni, cele mai multe fiind inregistrate la disciplina limba si literatura romana.

Anul trecut, dupa depunerea contestatiilor, promovabilitatea a crescut cu 0,06% in judetul Brasov.

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat din judetul Brasov este de 45,89%, procent mai mic decat cel inregistrat in vara anului trecut, respectiv 56,42.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
9.000 de contestatii la bacalaureat, in Capitala
9.000 de contestatii la bacalaureat, in Capitala

La sesiunea iunie-iulie a examenului de bacalaureat promovabilitatea a fost 42,03% inaintea contestatiilor, cea mai mica inregistrata vreodata dupa Revolutie.

Contestatii Bac 2011: 85% din elevii care au picat in Cluj cer recorectarea lucrarilor
Contestatii Bac 2011: 85% din elevii care au picat in Cluj cer recorectarea lucrarilor

Inspectoratul Scolar Judetean Cluj a inregistrat, luni, 2.355 de contestatii din partea elevilor nemultumiti de media obtinuta la bacalaureat.

REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2011. Lista celor mai buni elevi din Romania. Clasamentul oficial
REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2011. Lista celor mai buni elevi din Romania. Clasamentul oficial

Bacalaureatul de anul acesta a fost unul al elitelor. Cel putin dupa rezultatele afisate inainte de contestatii, concluzia unanima este aceea ca examenul a fost foarte greu sau ca elevii nu mai sunt atat de pregatiti ca in alti ani.

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu

După două luni de căutări și încă una în care au făcut campanie pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, liderii PNL și PSD au anulat toate planurile comune pentru Primăria generală a Capitalei.