Dezastrul e si mai mare. Cele mai bune trei judete de la BAC 2011 nu au avut camere de supraveghere

Ultima actualizare: 24-10-2012 21:40

Daca vi se parea ca 44 la suta rata de promovare la bacalaureat este o cifra catastrofala, aflati ca situatia ar putea fi de fapt mult mai neagra.

In toate cele 3 judete aflate pe podiumul cu medii mari nu au existat camere de supraveghere in salile de examen. Cu alte cuvinte, numai dascalii si elevii stiu cat a fost merit si cat inspiratie in acele clase. "Rezultatele sunt oglinda societatii, iar Romania este la rascruce", comenteaza ministrul, care da de inteles ca situatia nu este de ieri, de azi. Insa acum, militaria de la examen, care n-a mai permis fraude, ne-a aratat adevarul.

Intre timp, listele dau un verdict fara drept de apel.
Harta tarii ilustreaza decaderea unui sistem, in care toti s-au complacut ani de-a randul sa-si fure singuri caciula.

56 la suta dintre absolventi au picat rusinos. Sunt judete, ca Arges, Arad, si Hunedoara, unde sub 40 la suta dintre candidati au luat note de trecere. Avem extrem de putine zone unde au promovat peste 65 la suta.

O stranie coincidenta face ca in cele trei judete fruntase, adica Suceava, Constanta si Botosani sa nu fi fost instalata nicio camera de supraveghere.

"Pentru ca nu au fost bani pusi deoparte si nu am fost anuntati din timp", spun sefii centrelor de examen. Situatia va fi anchetata.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO