Bac 2011: "Nu ma stresa, sunt beat si acum". Reactiile elevilor care au picat examenul de maturitate

×
Codul embed a fost copiat

A fost un examen de maturitate pentru elevi, parinti si profesori, care a aratat cat se poate de clar ca in sistem sunt nu una, ci nepermis de multe verigi slabe.

114.000 de candidati au picat si doar 65 de absolventi de liceu au luat totusi 10, de doua ori mai putini decat anul trecut. Pentru acestia, oficialii au in plan o cermonie de premiere speciala. Pentru grosul celor respinsi, viitorul, in schimb, nu suna bine.

A dat 80 de mil. pe meditatii si a luat 4 la BAC. Lacrimile elevilor care au picat examenul vietii

Un tanar vlastar a avut o noapte cu adevarat furtunoasa inainte de afisarea rezultatelor. De grija notelor, ati putea crede.

Intrebat ce a facut la bac, tanarul a raspuns: "Nu ma stresa ca sunt beat si acum".

Citește și
Parinti
9.000 de contestatii la bacalaureat, in Capitala
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

S-au tinut scai de el nenumarate tentatii. Cu care parintii lui, ca si altii, au incercat sa lupte investind enorm si degeaba in pregatire suplimentara.

Cum raspund parintii la rezultatele obtinute de baiat?

"Ceva nu functioneaza bine in sistemul asta. Sistemul e de vina, nu copilul", a spus unul dintre ei.

Si altii spun ca, in loc sa invete, copilul a avut alte treburi.

"Nu prea s-a pregatit ca nu avem vreme, noi avem si laptarie, e sofer. Mergea la scoala, dar mai rar", sustine mama unui alt tanar.

Copilul ei a luat la limba si literatura romana nota 2, la matematica 5 si la biologie 3,60.

Nici cu lista in fata, parintii, de multe ori prea prinsi ca sa se mai preocupe si de elevul de acasa, nu isi asuma asadar parte din vina.

Sociologii spun insa ca toti suntem, in aceeasi masura, modelati de mediu si influentati de parinti. Aripa tanara nu mai gaseste insa modele si e refractara la orice impun adultii. Si nici acestia n-au impus prea mult, au vrut sa le dea urmasilor libertatea pe care nu au avut-o.

"Exista o criza de autoritate in scoala si in societate exista o scadere a controlului social asupra copiilor, controlul social al familiilor, efectele migratiei, 2 milioane de romani care au plecat, un numar mare de copii care sunt elevi si care traiesc cu bunici, cu matusi", a declarat Alfred Bulai, sociolog.

Dar inca se poate si altfel. Doua eleve din acelasi liceu craiovean merg la parinti cu 10, la toate cele 3 probe scrise. Ruxandra e la filologie.

HARTA PROMOVABILITATII la Bac 2011. In Harghita, note mai bune la limba romana ca in Bucuresti

"Cu ajutorul pregatirii in particular, dar si a profesorilor din liceu am reusit sa iau aceasta nota si sunt foarte bucuroasa", spune Ruxandra Calina.

Pentru Andreea, in schimb, singura medie de 9 transforma totul intr-un succes imperfect. A avut 10 de la inceput si pana in ultimul an de liceu. Si a stiut de la inceput ca vrea sa ajunga la Facultatea de Stiinte Politice.

REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2011. Lista celor mai buni elevi din Romania. Clasamentul oficial

"A fost un examen dificil, peste medie, dar m-am pregatit timp de un an de zile, am facut sacrificii si a meritat", a declarat Andreea.

Ca ele au fost alti 63 de elevi eminenti, cu 10 curat, cei mai multi din Iasi, Dolj si Cluj. In timp ce acestia deschid deja dosarul pentru facultate, fostii colegi redeschid manualele sau cauta, cu parintii alaturi, noi scuze pentru un alt posibil esec.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
BAC 2011: Razbunarea elevilor respinsi - ii
BAC 2011: Razbunarea elevilor respinsi - ii "ingroapa" pe profesori in zeci de mii de contestatii

Luni a fost din nou aglomeratie la toate centrele de examen din tara, unde s-a sustinut Bacalaureatul. Elevii nemultumiti de note au facut un numar record de cereri de recorectare a lucrarilor. Raspunsurile vor veni pana pe 8 iulie.

9.000 de contestatii la bacalaureat, in Capitala
9.000 de contestatii la bacalaureat, in Capitala

La sesiunea iunie-iulie a examenului de bacalaureat promovabilitatea a fost 42,03% inaintea contestatiilor, cea mai mica inregistrata vreodata dupa Revolutie.

Recomandări
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare
Situație de urgență în Slănic Prahova, după surparea străzii din centru. Localitatea stă pe un uriaș zăcământ de sare

Este alertă în Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.

STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră
STENOGRAME din cazul discipolului lui Bivolaru. Cum și-a mințit o victimă că a salvat-o de la moarte deblocând o chakră

Un instructor de yoga din București, considerat discipol al lui Gregorian Bivolaru, este acuzat fapte grave.