Australia cere test COVID pentru călătorii veniți din China. Ministrul sănătății vorbește despre „o nouă variantă potențială”
Australia se alătură țărilor care cer teste COVID pentru călătorii veniți din China, după SUA, Marea Britanie și alte țări occidentale. Australia invocă lipsa de transparență a autorităților chineze cu privire la amplitudinea reală a valului de contaminări.
Această măsură, ce va intra în vigoare pe 5 ianuarie, este menită „să protejeze Australia de riscul de emergenţă a unor noi variante potenţiale" şi de „consecinţa situaţiei care evaluează rapid în China", a declarat ministrul sănătăţii australian, Mark Butler, potrivit AFP, citat de Agerpres.
La trei ani după apariţia primelor cazuri de coronavirus la Wuhan, China şi-a suspendat brusc, pe 7 decembrie, politica sa draconică supranumită "zero COVID". După ridicarea restricţiilor, spitalele chineze au fost copleşite de un număr tot mai mare de bolnavi de COVID-19.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
„Această măsură este un răspuns la valul semnificativ de contaminări cu COVID-19 în China şi la potenţialul de apariţie de variante ale virusului în această ţară", a explicat Butler. „Din fericire, în Australia avem acces la vaccinuri şi la tratamente şi beneficiem de o puternică imunitate a populaţiei", a adăugat el.
Peste 97% dintre adulţii australieni au fost vaccinaţi cu cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19.
În ultimele zile, în contextul exploziei de contaminări în China, numeroase ţări, printre care Franţa, Italia, Spania şi Regatul Unit, Statele Unite sau Coreea de Sud, au decis să impună un test COVID-19 călătorilor care vin din China.
Suedia, care deţine preşedinţia prin rotaţie a UE de la 1 ianuarie, a anunţat că europenii se vor reuni miercuri pentru a decide asupra unui răspuns comun.