Atenție la anunțurile false pentru Revelion. Pățania mai multor tineri care voiau să petreacă la o cabană

Ultima actualizare: 27-10-2021 18:39

De cum se apropie sărbătorile, pe Internet apar și anunțuri înșelătoare cu oferte de cazare pentru Crăciun sau Revelion.

Escrocii prezintă cabane de vis, la prețuri modice, astfel încât să primească rapid un avans pentru rezervare, apoi ...dispar fără urmă. Câțiva tineri din Constanța și București și-au dat seama în ultima clipă că oferta este ... prea bună pentru a fi adevărată.

Anunțul de închiriere era foarte atrăgător: o cabană frumoasă, pe Valea Porumbacului din județul Sibiu, costă doar 400 de lei pe noapte, în perioada sărbătorilor de iarnă. Clienții au sunat imediat, cu banii pregătiți.

Unul dintre clienți s-a gândit de două ori, înainte de a face plata pe Internet.

M-am prins că e ceva suspect în momentul în care mi-a spus prețul, era un preț semnificativ mai mic decât celelalte vile. Am găsit același poze, doar că postate de alt utilizator și era și alt preț”, a spus el.

În cele din urmă, clienții au dat de adevărații proprietari ai cabanei dorite. Oamenii au aflat cu surprindere că cineva le-a furat fotografiile și a creat un anunț fals.

Sorin Țiplic, proprietarul cabanei: “Am încercat și noi să luăm legătură cu acel număr de telefon, însă acel număr era blocat sau nu mai era activ în rețeaua mobilă”.

Proprietarii spun că sunt dispuși să arate clienților, prin apel video, cabana pe care o dețin. Există însă și alte metode de a verifica un anunț.

Agent șef adjunct Elena Welter, purtătorul de cuvânt al Poliției Sibiu: “Căutați opinii despre produsul respectiv, despre vânzător și pagina web și nu efectuați nicio plată până când nu aveți confirmarea legalității operațiunilor financiare în care va implicați.

Cei doi tineri care au fost la un pas să fie înșelați vor să facă o plângere la poliție. Escrocii sunt însă greu de prins, în lipsa unei dovezi de plată.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO