Cartea care îi învață pe copii ce să facă în caz de incendiu, lansată de Asociaţia ''Colectiv''

Dată publicare: 21-04-2018 08:18
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Asociaţia ''Colectiv'', condusă de părinţii tinerilor care au murit, în teribilul incendiu, petrecut acum 3 ani, a lansat o carte, cu sfaturi de supravieţuire, destinată copiilor.

Cartea va ajunge gratuit în toate şcolile din ţară şi are avizul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Câţiva elevi pasionaţi de teatru au pus în scena povestea luptei dintre Apă şi Foc, în care personajele principale sunt Radu, un copil de câţiva anişori, Şipot, un pompier şi Licurin, întruchiparea focului.

Cei 50 de puşti din public au primit cu această ocazie 10 sfaturi care îi pot salva în caz de pericol.

Copil: "Nu ne întoarcem după jucării, viaţa noastră e mai importantă! Ne rostogolim până ni se sting hăinuţele! "

Şi pentru ca sfaturile să ajungă la cât mai mulţi copii, Asociaţia Colectiv a tipărit o carte pentru cei mici, numită Apă şi Foc.

Eugen Iancu, președintele Asociaţiei Colectiv: "Pe lângă partea de colorat, sunt importante sfaturile pompierilor, 3 pagini scrise pe înţelesul copiiilor.”

Copil: "Sunăm la 112, iar dacă nu avem telefon şi uşile sunt încuiate, să deschidem un geam cât să ne încapă capul şi să strigăm aşa: ajutor."

La eveniment a fost prezent şi ambasadorul Belgiei.

Thomas Baekelandt, ambasadorul Belgiei: "În România, în fiecare zi are loc un incendiu. Acesta este doar un prim pas al unei campanii pentru prevenţia în lupta cu focul alături de profesionişti, de pompieri care ştiu ce trebuie făcut în astfel de cazuri."

Pe 30 octombrie, se vor împlini 3 ani de la incendiul din Clubul Colectiv. Dureros pentru familiile celor care s-au prăpădit atunci este ca procesul în care se cauta vinovaţii nici măcar nu a început.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO