Mesajul de revoltă al președintelui Asociației Colectiv: Se fac legi pentru corupți!


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 04 Aprilie 2018 12:06
Categorie: Stiri actuale
colectiv

Președintele Asociației Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu, îi acuză pe politicienii aflați la putere că fac ”legi care îi protejează pe corupți” și care ”le dau voie violatorilor, criminalilor să scape fără a fi cercetați”.

Revoltat, Iancu atrage atenția că - deși au trecut 30 de luni de la tragedia din clubul Colectiv, în urma căreia au murit 65 de oameni - procesul în acest caz dramatic nu a început încă.

Președintele Asociației Colectiv GTG 3010 atrage atenția că nerezolvarea problemelor care au dus la moartea tinerilor din Colectiv va avea rezultate nefaste pe termen lung pentru toată societatea românească, inclusiv pentru politicienii care ignoră în prezent aceste semnale de alarmă.

Mesajul lui Eugen Iancu, al cărui fiu, Alexandru Iancu, a murit în spital la vârsta de 25 de ani, după incendiul din Colectiv, vine la scurt timp după ce Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a aprobat, marţi, mai multe amendamente la trei propuneri legislative referitoare la măsurile alternative de executare a pedepselor privative de libertate.

Mai exact, propunerea PSD este ca persoanele condamnate cu până la 5 ani de închisoare, inclusiv pentru fapte de corupție, să execute pedeapsa acasă sau doar în weekend. DETALII AICI.

Mesajul integral al președintelui Asociației Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu:

2015, Colectiv. Mor 64 de tineri în urmă unui incendiu izbucnit într un club situat în plin centrul Bucureștiului. După un an jumate un alt tânăr se sinucide. După 30 de luni de la incendiu, avem niște anchete executate rapid și cu rezultate îndoielnice, nu avem un proces început, nu avem anchete efectuate de specialiști în sănătate, în intervenții de urgență, în construcții, în modul de autorizare și funcționare a oricărui tip de spațiu public, fie el local, mall, parc de distracții, construcții civile sau industriale. Știm însă cu siguranță că în Colectiv am avut suma hoției, a proastei administrări, a goanei după bani (lăcomia afaceriștilor, șpaga fără de care angajații primăriilor și a instituțiilor de stat nu pot trăi), a lipsei de profesionalism, a lipsei responsabilității, a inconștienței, a lipsei de educație și nu în ultimul rând a lipsei justiției.

Zilele astea am auzit membrii marcanți ai partidului aflat la putere declarând că vor să afle vinovații, că vor să știe de ce au murit atâția tineri. Asta se declara la televizor. Dar ce se întâmplă în Parlament și în Senat? Ce face guvernul? Ce face ministrul justiției? Exact contrariul. Se fac legi care să îi protejeze pe corupți, care să le dea voie șpăgarilor, hoților, violatorilor, criminalilor să scape fără a fi cercetați și condamnați.

Știți ce uită conducătorii noștri în toată această goană după bani furați, după legi care să le permită să fure fără a fi pedepsiți? Că își fură singuri căciula. Pentru că drumurile pline de gropi, nemarcate și insuficiente pe care mor zilnic zeci de oameni, sunt drumuri pe care circulă și vor muri și ei. Uită că spitalele în care se internează, acele clădiri insalubre, pline de bacterii și lipsite de echipamente îi vor ucide și pe ei sau pe copiii lor. Uită că lipsa de educație din învățământul românesc, duce la apariția a tot mai mulți tineri viitori infractori. Infractori care știind sau neștiind legile îți vor fura din casă , îți vor viola copiii sau îți vor omora părinții.

Domnilor Toader, Iordache, parlamentari, senatori și miniștri, membrii de partid sau doar votanți ai unui sistem corupt, acțiunile voastre au un singur efect pe termen lung, ucid. Pe mine, pe el și pe ea , dar și pe ține, sau pe copiii tăi, coruptule.”

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO