Recompense pentru angajaţi, de Crăciun: „O să avem o cântăreață și o prezentare de modă”

Ultima actualizare: 21-12-2019 11:06

Este acea perioadă din an, când șefii și directorii de companii vor să arate cât de mult își prețuiesc angajații, așa că unii îi scot la o masă la restaurant, merg împreună la munte sau le organizează o petrecere de Crăciun.

Sunt cheltuieli asumate, pentru că salariații așteaptă asemenea recompense, spun mulți manageri.

Cu avionul, spre Frankfurt, cu mașina spre munte sau în cartier, la o fasole cu ciolan. Salariații cuminți, un grup de artiști tatuatori se declară răsfățați de șef cel puțin, la final de an.

În acest caz, banii au venit din buzunarul patronului. După cum tot șeful decide tema petrecerii de Crăciun. Pentru o clinică dentară, a fost glam party.

Simona Boberis, medic stomatolog: „Băieții au respectat mai puțin, au crezut că e o glumă să-i îmbrăcăm așa cu mult sclipici, dar fetele au fost foarte puse la punct. Am stat toată noaptea, până la 4 dimineața.”

Contabilii pot "prinde" în acte petrecerea firmei ca beneficiu în natură pentru angajați. Practic, în acea lună se mărește salariul, plătind statului impozitul aferent.

Jona Yousif, partener: „Notă de plată nu o s-o plătească niciodată angajatul, o să fie plătită de firmă. Suntem toți la fel, începând de la femeia de serviciu până la headquorters, adică șefi.”

Distracția poate fi prinsă și în cheltuielile de protocol, în limita de 2%.

Negociat, prețul meniului ajunge la 100-200 de lei. La grupurile mai mici, 20-40 de indivizi, sunt preferate meniurile prestabilite. Dar pentru corporații, evenimentele care adună chiar și 8-900 de colaboratori și angajați sunt ocazii să arate că "au cu ce". Și ajungem la bufet cu zeci de feluri de mâncare și, pentru băuturi, open bar cu long drinks, shot-uri și cocktail-uri din fructe.

Mai ceva ca la nuntă. Se face și un program artistic, pentru că firma poate rămâne cu un câștig de imagine.

Osama Saffarini: „O să avem o cântăreață și chiar o prezentare de modă. Dar este o petrecere dedicată celor din companie. Mai ales că sărbătorim 25 de ani ai companiei.”

Loredana Tache: „Trebuie să-ți impresionezi șefii și colegii asupra cărora vrei să ai influență. Va trebui să facem față atât etichetei, cât și stilului petrecerii. Putem fi și glamour, pentru că avem paiete și elegante în conformitate cu statutul nostru.”

În toiul distracției, nu uitați totuși că sunteți la petrecerea firmei. Orice spuneți sau faceți vă poate urmări a doua zi la serviciu.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO