"Angajam pisica!" - anuntul neobisnuit al unei firme din Bucuresti, care cauta o felina pentru a fi director de comunicare

Dată publicare: 31-03-2015 18:29
Dată actualizare: 03-04-2015 07:03


''Daca esti o pisica responsabila, serioasa si cat de cat pufoasa, ai putea fi tu aleasa''. Pare banc, dar nu este. O firma din Bucuresti vrea sa angajeze o felina, in postul de director de comunicare.

Mata norocoasa va avea un salariu de 200 de euro lunar, plus bonuri de masa si trebuie sa treaca pe la birou cateva ore zilnic. In intreaga lume sute de mii de pisici au carte de munca, pentru ca joaca in reclame, filme, sau pur si simplu...prind soareci.

"Te-ai saturat ca pisica ta sa stea toata ziua in casa si sa faca doar ghemotoace de blana? Te-ai saturat ca mata ta sa manance pe banii tai? Angajeaz-o! Daca esti o pisica responsabila, serioasa si cat de cat pufoasa, avem nevoie de tine aici", asa suna filmul de promovare al companeii.

Unde s-a mai pomenit in Romania, ca matele sa mearga la birou ...poate doar sa leneveasca pe unul? Si totusi se cauta pisica dornica sa se dedice carierei.

Cerintele postului nu sunt istovitoare. Viitorul director trebuie sa stampileze 20 de cutii de cadouri pe zi, sa isi ia in serios rolul de fotomodel, sa stea frumos la poze si filmari si sa miaune atunci cand e cazul.

Alexandra Cozac: "Pentru ca este un anunt foarte serios, i-am pus un program de 6-8 ore, dar pentru ca stim ca pisicile suporta mai greu stresul mutarii, suntem dispusi sa il lasam sa lucreze si de acasa. Este un angajat care isi va permite sa vina cu scuza "astazi nu am chef sa vin la serviciu." "

Deja matzele se intrec in mesaje.

STU se lauda ca face rostogoliri cu grad redus de dificultate si ca este campion la somn.
Mo are un caracter de fier.
Hector sustine ca este un magnet pentru fete si e constient ca din cele 8 kilograme, ar trebui sa dea cateva jos.

Tandarica si Grasu' sunt primii motani care au ajuns la interviu. Pentru scaunul de director de comunicare si-au depus CV-ul peste 300 de candidati. La final, pisica sau motanul care va castiga postul va avea un program flexibil, cu pauze de masa si de odihna.

In timp ce matelor li se ofera posturi de top-managment, cateii accepta munca de teren mult mai solicitanta. Cateva zeci sunt angajati in cadrul politiei sau la salvamont.

Pe de alta parte, in Marea Britanie peste o suta de mii de pisici sunt platite de guvern sa prinda soareci. Cel mai faimos este insa Larry, motanul premierului. Este atat de indraznet incat a inspectat de multe ori masa de sedinta, ba chiar a fost tinut in brate de Barack Obama. Soareci prinde rar...spre deloc, insa a fost deseori fotografiat dormind in timpul serviciului.


VIDEO PROTVPLUS.RO