Andronie Jr, "smecherul cu X5" care a ucis 2 oameni, condamnat cu executare. Cine va plati despagubirile de 500.000 de euro

Ultima actualizare: 07-04-2014 07:07

Cinci ani si jumatate de inchisoare, atat a primit Andrei Andronie, fiul unui bancher bucurestean care a omorat doi tineri cu masina, in timp ce incerca sa fuga de politisti.

La capatul unui proces care a durat mai bine de doi ani, instanta l-a condamnat la o pedeapsa cu executare, dar si la plata unor despagubiri de jumatate de milion de euro. Suma uriasa va fi suportata de societatile de asigurare.

Ana Maria Nistor - 22 de ani, Robert Micu - 32 de ani. Au murit pe loc, atunci cand Andrei Andronie a intrat cu 144 de kilometri in taxi-ul lor. Avea 19 ani, isi luase carnetul de un an si fugea de politie, la volanul uneia dintre cele mai puternice masini 4x4 de pe piata.

Judecatoria Sectorului 1 a dat sentinta: cinci ani si jumatate de puscarie pentru ucidere din culpa, din care se vor scadea cele 30 de zile de arest preventiv. Andrei Andronie a mai primit trei ani pentru sustragere de la recoltarea probelor biologice, dar va executa numai pedeapsa cea mai mare.

"Sa-si primeasca pedeapsa. Fata mea e in pamant. Eu nu mi-am vazut fata de doi ani jumate. El trebuia sa fie arestat din prima zi, sa nu iasa si sa zica merci ca stie ca era drogat, nu numai beat. M-am intalnit cu el anul trecut, aici, ca voiam sa il iau de gat, pentru cate minciuni au spus la tribunal", spune mama Anei Maria.

Dupa ce va iesi din inchisoare, Andrei Andronie nu are voie sa conduca masina cinci ani. Numai ca sentinta data la Sectorul 1 nu este definitiva. Noua luni de inchisoare, dar cu suspendare, a primit si un taximetrist care a iesit in acea dimineata in trafic si pe care Andronie l-a lovit primul, dupa care a intrat pe contrasens si dat peste al doilea taxi, omorand doi oameni.

Aproape jumatate de milion de euro, la cat se ridica despagubirile vor fi suportate de societatile de asigurari, nu de Andronie.

"Este foarte putin pentru circumstantele agravante pe care le avea. Viteza aia nebuna cu care mergea...E clar ca daca nu se intampla in intersectia aia, se intampla la urmatoarea si tot se intampla", spune fratele taximetristului Robert Micu. 

Andrei Andronie nici macar nu a venit aici, la judecatoria Sectorului 1 ca sa isi afle pedeapsa. Considera probabil ca a pierdut numai o batalie, nu si razboiul. Andronie poatre face apel la Tribunalul Bucuresti, numai ca de data aceasta sentinta va fi definitiva si executorie.
 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO