Andre Rieu a devenit ambasador onorific al Bucurestiului. Gestul pe care il face pentru tinerii raniti in Clubul Colectiv

Ultima actualizare: 30-11-2015 07:10

Celebrul violonist si dirijor olandez Andre Rieu a primit vineri titlul de ambasador onorific al Bucurestiului, pentru modul in care a promovat muzica romaneasca peste hotare.

Tot vineri, sute de oameni s-au inghesuit sa cumpere dvd-ul cu concertele sale din Piata Constitutiei, dupa ce artistul a anuntat ca toate incasarile vor fi donate victimelor incendiului de la Colectiv.

"Cele sapte concerte din Bucuresti au fost cele mai frumoase din cariera mea, iar Romania mi-a intrat la inima", a declarat emotionat Andre Rieu.

"Permiteti-mi ca astazi, in numele cetatenilor din Bucuresti, sa va acord titlul de ambasador onorific al Bucurestiului si totodata sa va asigur de respectul si pretuirea noastra" - i-a spus primarul Razvan Sava.

Distinctia vine dupa sapte concerte sustinute in Bucuresti si colaborarea cu Gheorghe Zamfir, pe care l-a invitat sa cante alaturi de orchestra sa chiar la Maastricht.

"Am 66 de ani si sunt din nou indragostit. De Romania, de data aceasta" - este declaratia pe care artistul o face tarii noastre, despre care recunoaste ca nu stia nimic inainte sa ne viziteze. Acum, sentimentul este altul.

Andre Rieu a povestit ca a ajuns sa cante in Piata Constitutiei pentru ca nu a gasit alt loc mai bun in Bucuresti. Si i-a atras atentia noului primar interimar al Capitalei ca ar trebui sa ia masuri: "Nu exista o sala adecvata pentru concerte in Romania. Ar trebui sa construiti una."

Artistul si-a lansat dvd-ul "Live in Bucuresti" in fata a sute de fani sau oameni simpli, care au venit sa ii sustina cauza. A promis ca va dona toti banii din vanzari victimelor de la Colectiv. De altfel, la cateva zile dupa tragedie, olandezul a facut o vizita in Romania doar pentru a se reculege in fata clubului in care au pierit 60 de tineri.

Cucerit de tara noastra, Andre Rieu a anuntat ca va sustine o noua serie de concerte la Bucuresti in iunie 2016.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO