Ancheta la Penitenciarul Rahova privind modul in care a fost tratat un fost diplomat. Procurorii au inceput urmarirea penala

Dată publicare: 23-10-2015 10:03
Dată actualizare: 26-10-2015 07:29


Procurorii Parchetului General au preluat ancheta legata de moartea lui Silviu Ionescu, fostul insarcinat cu afaceri la Singapore decedat in penitenciarul Rahova la sfarsitul anului trecut.
 

La cererea fiilor acestuia, procurorii fac investigatii in legatura cu modul in care a fost ingrijit in perioada detentiei. Silviu Ionescu s-a stins in decembrie 2014 in spitalul Penitenciarului Rahova, dupa o lunga si grea suferinta. Era inchis acolo dupa ce a lovit mortal o persoana cu masina ambasadei Romaniei din Singapore.

Fii sai sustin ca, in vremea in care se afla in spatele gratiilor, Silviu Ionescu nu a primit ingrijirile medicale necesare pentru problemele sale de sanatate. Procurorii vor face investigatii si au inceput deja urmarirea penala pentru acuzatii de ucidere din culpa, ceea ce inseamna ca oficialii Penitenciarului vor trebui sa dea explicatii privind modul in care a fost tratat fostul diplomat in inchisoare.

Vineri, al doilea fiu al fostului diplomat va veni la Parchetul General pentru a da declaratii, lamuriri si documente medicale. In ipoteza in care suspiciunile se confirma, sefii PenitenciaruluI Rahova vor trebui sa dea explicatii.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO