Anchetă la penitenciarul Rahova. Dosarul deţinutului Liviu Dragnea, verificat în detaliu

Ultima actualizare: 04-11-2019 20:02

Șefii penitenciarului de maximă siguranță Rahova trebuie să dea explicații pentru permisia pe care i-au acordat-o lui Liviu Dragnea.

Fostul lider al PSD a stat 24 de ore cu familia și apropiații, săptămâna trecută, chiar dacă regulamentul interzice astfel de recompense pentru cei care sunt cercetați și în alte dosare decât cele pentru care au fost condamnați definitiv.

La cererea ministrului Justiției, o echipă de anchetă a Administrației Naționale a Penitenciarelor a ajuns dimineață la penitenciarul de maximă siguranță Rahova.

Specialiștii trebuie să afle dacă permisiunea acordată lui Liviu Dragnea de a ieși din penitenciar pentru 24 de ore a fost legală sau nu.

Anchetatorii de la ANP au cerut dosarul personal al deținutului. Vor să afle ce a făcut deosebit în primele cinci luni de detenție că să primească o asemenea recompensă. Mai ales că permisiuni de ieșire, chiar și pentru o zi, se dau după o perioada mai lungă de detenție.

Potrivit regulamentului de aplicare a legii de executare a pedepselor, aceste permisiuni sunt interzise deținuților cercetați sau urmăriți penal în alte dosare. Ori, Liviu Dragnea este pus sub învinuire de mai bine de un an în dosarul Teldrum, între altele pentru abuz în serviciu.

De același lucru ar putea fi acuzați și ce care l-au recompensat pe fostul demnitar cu o zi de libertate.

Bogdan Licu, procuror general al României: „Din câte am văzut în spațiul public, s-a încălcat un regulament.”

Surse din DNA susțin că o anchetă penală doar pentru un presupus abuz în serviciu nu va fi deschisă. Curtea Constituțională le-a interzis procurorilor anticorupție să mai acuze un funcționar de abuz dacă acesta nu a încălcat o lege, ci doar un regulament care este considerat act de legislație secundară.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO