Liviu Dragnea a ieşit o zi din închisoare. Ce a făcut în cele 24 de ore de libertate

01-11-2019 12:24


Închis la penitenciarul Rahova, Liviu Dragnea a fost liber pentru 24 de ore! Fostul lider al PSD, susțin surse politice, dar și unele apropiate de sistemul penitenciar, ar fi primit după doar 5 luni de detenție aprobare să părăsească închisoarea.

Condamnat la trei ani și jumătate de închisoare, Dragnea este acum din nou închis, însă ziua de permisie a provocat un nou scandal.

Liderul PSD a primit o permisie de 24 de ore, pe care a folosit-o pentru a-şi revedea familia şi pe iubita sa, Irina. Informaţia vine de la surse din anturajul politic al lui Dragnea, dar nu poate fi confirmată oficial, deoarece Administraţia Penitenciarelor are obligaţia legală de a proteja confidenţialitatea deţinuţilor.

Dragnea ceruse permisie pentru ziua lui - 28 octombrie. Legea permite ca persoanele condamnate care au o bună conduită să poată fi recompensate cu permisii.

Începând din 27 mai 2019, Liviu Dragnea este încarcerat în Penitenciarul Rahova, după ce a fost condamnat de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Imediat după ce a revenit în celula sa s-a iscat o adevărată discuţie pe seama legii privind aplicarea a executării pedepselor. Chiar cei din sindicatul din penitenciare susțin că  Liviu Dragnea ar fi primit în mod nelegal această permisiune de a ieşi din închisoare chiar şi pentru 24 de ore, câtă vreme un articol din legea cu pricina spune foarte clar că nu pot primi asemenea învoiri cei care sunt cercetaţi şi în alte dosare penale. Ori, se ştie că Liviu Dragnea este cercetat în dosarul Tel Drum.

Până în acest moment oficialii închisorii refuză să spună orice comentariu legată de aceasta supusă permisiune, dar mai ales să comenteze dacă a respectat întru totul comisia de recomepense legea atunci când ar fi decis să îi permită fostului lider al PSD să stea alături de apropiaţii săi.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO