Ministrul Justiției a cerut o anchetă ”de urgență” după permisia acordată lui Dragnea

02-11-2019 15:41


Ministrul Justiției Ana Birchall a cerut o anchetă la Penitenciarul Rahova după permisia acordată lui Liviu Dragnea.

Vineri, potrivit unor surse politice dar și unele apropiate de sistemul penitenciar, fostul lider al PSD ar fi primit aprobare să părăsească închisoarea pentru 24 de ore, deși a efectuat doar 5 luni de detenție.

Vestea  a ajuns și la urechile ministrului Justiției, Ana Birchall, care a cerut Administrației Naționale a Penitenciarelor să verifice această informație ”în regim de urgență”.

”Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public cu privire la modalitatea de acordare a unei recompense cu permisiunea de ieșire din penitenciar pentru o durată de 24 de ore, la solicitarea ministrului justitiei, Ana Birchall, directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor a dispus efectuarea în regim de urgență a verificărilor care se impun la Penitenciarul București-Rahova. Ministrul justiției va fi informat privind rezultatele verificărilor și a măsurilor legale care se impun.” - se arată într-un comunicat al ANP.

Prezentă, sâmbătă, în localitatea arădeană Pâncota, Viorica Dăncilă a fost întrebată dacă a vorbit cu Liviu Dragnea în ziua în care acesta ar fi avut o învoire şi ar fi ieşit din Penitenciarul Rahova.

"Nu, nu am vorbit cu domnul Dragnea", a răspuns Dăncilă, potrivit Agerpres.

Începând din 27 mai 2019, Liviu Dragnea este încarcerat în Penitenciarul Rahova, după ce a fost condamnat de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Imediat după ce a revenit în celula sa s-a iscat o adevărată discuţie pe seama legii privind aplicarea a executării pedepselor.

Chiar cei din sindicatul din penitenciare susțin că Liviu Dragnea ar fi primit în mod nelegal această permisiune de a ieşi din închisoare chiar şi pentru 24 de ore, câtă vreme un articol din legea cu pricina spune foarte clar că nu pot primi asemenea învoiri cei care sunt cercetaţi şi în alte dosare penale. Ori, se ştie că Liviu Dragnea este cercetat în dosarul Tel Drum.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO
ShARE ÎN BUCATE
ShARE ÎN BUCATE - Spaghetti A.O.P.

09:51
Exclusiv PRO TV Plus
Home workout - episodul 9: Exerciții pentru mușchii pectorali și mușchii abdominali cu accesorii de fitness

03:00
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotunde - Liviu Teodorescu - Artiști români care nu își merită succesul

30:59
Facem Level
Facem Level – episodul 9: Bobospider a dovedit că există și finaluri "drăguțe" în Mortal Kombat 11

25:17
Exclusiv PRO TV Plus
Mesajul Biancăi Adam către toți vloggerii din România: „Fă ce vrei, dar nu fă rău la nimeni”

05:52
Exclusiv PRO TV Plus
Povestea neștiută a unei românce. Cum a ajuns să fie câștigătoarea emisiunii de gătit "Crazy Delicious", produsă în Marea Britanie și disponibilă global pe Netflix

03:54
How To TikTok
TikTok te învață cum să mănânci sănătos

08:00
La Măruță
Anna Lesko, lipsită de inhibiții și in bucătărie! Ținuta sumară în care a gătit ardei umpluți

15:25
Militia Modei by Costi Dita
Miliția modei by Costi Diță, intrigat de lenjeria intimă purtată de Rihanna: “Se vede ca un parizer prins în capcană”

05:57