Cu cat se mai vand iluziile in Romania. Ancheta internationala in cazul "vindecarii miraculoase" care a pacalit mii de romani
Escrocii care au pacalit mii de romani sa dea 150 de lei pe un dispozitiv impotriva monturilor fac obiectul unei anchete internationale.
Pe site-ul lor erau postate imagini furate cu picioarele unor pacienti care n-au folosit niciodata acele produse, ci au scapat de monturi cu bisturiul.
Dupa ce cazul a fost prezentat de Stirile ProTV, Agentia pentru Dispozitive medicale a anuntat ca produsele sunt neautorizate. Si a inceput verificarile.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
150 de lei este pretul iluziei ca o deformare osoasa grava s-ar putea rezolva purtand zece zile un fel de fasa pe degetul mare.
"Intr-o seara ma durea foarte tare piciorul si am zis intru pe internet sa gasesc o solutie. Iti arata piciorul dureros, cu promisiunea ca intr-o luna esti ca nou. Dispar monturile", a spus Luminita Ursu. Dar au disparut numai banii...
O armata de avocati a fost chemata in ajutor de unul dintre cei mai puternici furnizori de servicii medicale din Romania, cand reprezentantii companiei au aflat ca brandul si sigla, arhicunoscute, erau folosite abuziv in reclama unor dispozitive impotriva monturilor. Potentialii clienti vedeau asta ca pe o garantie a eficientii unor produse neautorizate. Autorii reclamei ajunsesera sa copieze si frontispiciul unui site de dialog intre medici si pacienti.
Un chirurg cu 30 de ani de experienta este fictiv, iar poza e luata de pe un site de fotografie.
"Am depus plangeri impotriva celor care nu fac altceva decat sa lezeze imaginea firmei, asociata cu asemenea terapii neconventionale si fara rezultat", a spus Dr. Ovidiu Vasile, director medical.
Firma, localizata in Chisinau, a retras sigla furata, dar a continuat sa pacaleasca pana azi mii de bolnavi. De inselaciune s-a convins si seful Agentiei de Dispozitive Medicale.
"La noi in baza de date produsul asta nu este. Produse neconforme. Neconforme inseamna si potential periculoase. Pot fi foarte periculoase. Noi, in colaborare cu politia, cu procuratura, pentru a face ancheta... intra sub incidenta Codului Penal", a spus Dr. Lazar Iordache.
Intre timp, fac plangeri la Protectia Consumatorului clientii escrocati, dar si medicii din portofoliul carora au fost furate imaginile "inainte si "dupa".
Reprezentantii firmei din Chisinau care apare pe facturile produsului au afirmat ca vand exclusiv jucarii pentru copii. Insa au refuzat sa sustina aceasta pozitie in fata camerei de filmat.