Banala aspirina poate injumatati riscul de a muri din cauza cancerului la san, luata chiar si in doze foarte mici

Ultima actualizare: 06-07-2014 07:11
aspirina

Aspirina este deja folosita ca adjuvant pentru prevenirea atacurilor cerebrale si a celor de inima. Mai nou insa, cercetarile arata ca efectul sau ar putea fi la fel de benefic si in cazul femeilor care sufera de cancer la san.

Un nou studiu, citat de Daily Mail, sustine ca aspirina ar putea dubla sansele de supravietuire pentru femeile care au cancer la san. Potrivit cercetarii, cele care au luat calmantul dupa diagnosticare si-au imbunatatit considerabil sansele de supravietuire in anii urmatori.

Efectele clare s-au aratat si in cazul femeilor care au luat o doza chiar mai mica decat cea necesara pentru ameliorarea durerilor de cap.

Universitatea din Glasgow este ultima ai carei cercetatori sugereaza ca acest medicament are veritabile efecte anti-cancer. Studiul a analizat 4.627 de femei, care fusesera diagnosticate cu cancer la san in Dundee (Scotia) si in regiunile inconjuratoare, intre 1998 si 2008.

Aspirina este deja folosita la scara larga, pentru a preveni atacurile cerebrale si infarctul. Cu toate acestea, specialistii avertizeaza ca medicamentul nu ar trebui luat “dupa ureche”, si ca ar trebui intrebat medicul inainte de administrarea acestuia.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO