Ancheta la un spital din Iasi. O femeie ar fi murit din cauza unei infectii, la cateva zile dupa o operatie la sold

Ultima actualizare: 01-07-2016 01:00

Ancheta la Spitalul Sf. Spiridon Iasi, dupa ce o femeie de 67 ar fi decedat din cauza unei infectii nosocomiale, sustine familia. Pacienta a fost internata in doua spitale, iar infectia cu Clostridium difficile a aparut imediat dupa o operatie la sold.

Femeia de 67 de ani a fost internata la Spitalul Sf. Spriridon, la inceputul lunii mai, unde urma sa fie operata la sold.
Dupa interventia chirurgicala, pacienta a fost transferata la sectia de terapie intensiva. La scurt timp a inceput sa se simta rau, iar in urma analizelor s-a constatat ca femeia era infectata cu bacteria Clostirdium difficile.

Femeia a primit tratament in spital, dupa care a fost externata. La cateva zile dupa ce a ajuns acasa, pacientei i s-a facut rau, iar rudele au sunat imediat la 112. Dupa ce au consulatat-o, femeia a fost transportata la Spitalul de Boli Infectioase, unde a intrat in coma. Dupa 25 de zile insa, pacienta s-a stins pe patul de spital.

Medicii nu neaga infectia cu bacteria Clostridium difficile, insa spun ca aceasta nu este singura cauza a decesului. Rudele sunt insa revoltate si sunt de parere ca doctorii nu trebuiau sa o externeze. Acum, acestia vor sa se faca dreptate si spun ca depunde plangere la politie.

Ancheta de la Spitalul Sfantul Spiridon din Iasi este la inceput, desi infectia nosocomiala a fost confirmata in urma cu trei saptamani. Epidemiologul spune ca pacienta de 67 de ani a stat la terapie intensiva dupa o interventie chirugicala si ca acolo s-ar fi infectat cu Clostridium difficile.

"Doctorii in loc sa o duca spre infectioase ca sa-i atenueze microbul care l-a luat din spital, au sfatuit-o pe fiica sa sa o ia acasa. Dupa cinci zile cand am vazut cum arata nu am mai stat nicio clipa. Am sunat la 112, am chemat salvarea si a dus-o la infectioase, unde a stat in coma pana ieri dimineata cand a murit", a declarat fratele femeii.

Medicii spun ca decesul ar fi fost cauzat si de alte afectiuni: "Infectia nosocomiala este o realitate si pentru sectia de ortopedie, pentru orice sectie poate sa fie, se poate intampla oriunde".

"Pe un organism imunodeprimat, cum a fost si in acest caz de fata, orice infectie poate sa dezechilbreze o serie de functiii vitale. Lucru care s-a si intamplat. Pacienta a necesitat intubare in terapie intensiva si pacienta a stat intubata pana la deces, asta insemnand 25 de zile", a declarat directorul spitalului de Boli Infectioase.

In timp ce la spital este in curs o ancheta interna, rudele sunt decise sa faca plangere la politie. La spital se asteapta rezultatele anchetei, in timp ce rudele sunt hotarate sa depuna plangere la politie.

"Prima data voi depune o plangere la politie. Daca s-a intamplat in spital sa raspunda spitalul si sa nu se mai intample si cu altii. Azi e sora mea, maine e sora dumneavoastra si daca nu se iau masuri radicale nu stiu daca vreodata se va mai indrepta ceva", a declarat fratele femeii.

Familia inca nu poate crede ca dupa o interventie chirurgicala a ajuns sa se pregateasca de inmormantare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO