Ambulanta din Botosani, lovita de o masina care a intrat pe contrasens. Ce au declarat martorii despre soferul vinovat

Ultima actualizare: 11-03-2017 07:15

Accident grav, miercuri dimineata, pe Drumul European 58, la iesirea din Botosani.

O ambulanta a lovit in plin o masina mica, dupa ce soferul acesteia din urma a franat brusc, cand a vazut in fata sa radarul politiei rutiere, si a intrat astfel pe contrasens. Asistenta, soferul de pe Salvare si cel vinovat de coliziune au ajuns la spital.

Accidentul s-a petrecut sub ochii politistilor de la Rutiera, care circulau in spatele ambulantei.

Cand a vazut masina Politiei, soferul masinii mici, un barbat din Republica Moldova, care venea de pe celalalt sens, s-a speriat si a frinat brusc, spun martorii. Aparatul radar era pornit si a surprins impactul.

Martor: "A pus frana. Urca si a vazut radarul care era in spatele salvarii. Dintr-o data, s-a intors invers si a ajuns pe trotuar. Ambulanta s-a izbit in el si a ajuns in partea cealalta."

Reporter: "Avea semnalele pornite?"

Martor: "Avea."

Iosif Secu, soferul Ambulantei: "O masina din sens opus, exact cand am ajuns in dreptul ei, a virat, a taiat soseaua si a urcat pe trotuar. Nu aveam cum sa evit pentru ca era coloana de masini din vale si intram in plin in ele".

Imediat dupa accident, echipajul de pe Ambulanta si-a anuntat superiorii, care au trimis o alta masina catre raniti: barbatul care a intrat pe contrasens, o asistenta si soferul pe salvare au ajuns la spital.

Asistenta de pe Salvare are un tramatism de coloana vertebrala, iar ambulantierul este ranit la un picior. Ambii sunt internati. Soferul vinovat a suferit mai multe contuzii si n-a avut nevoie de internare.

Nicusor Curteanu, purtator de cuvant Ambulanta Botosani:
"Ambulanta noastra se deplasa regulamentar la o urgenta. In acest timp, din sens opus, un autoturism a franat brusc, a intrat pe contrasens si coliziunea nu a putut fi evitata."

Cel care a produs accidentul s-a ales cu dosar penal pentru vatamare corporala din culpa.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO