Alina Magureanu si Florin Ghiulbeghian continua dezvaluirile la DNA. Noua tinta este fostul presedinte Traian Basescu

Ultima actualizare: 27-03-2016 07:03

Alina Magureanu si Florin Ghiulbeghian, cel cu care fosta nora a sefului SRI din anii 90 s-a aliat in ceea ce ei numesc lupta impotriva coruptiei, au facut joi o noua vizita la DNA.

De aceasta data, denunturile il vizeaza pe fostul presedinte Traian Basescu, acuzat ca ar fi intervenit la DNA ca sa claseze anumite dosare. Intr-unul dintre ele, personajul principal este Crin Antonescu.

Alina Magureanu a fost chemata la DNA sa vorbeasca despre disparitia lui Codrut Marta, dupa ce a afirmat ca a fost martora la o discutie in care se vorbea despre uciderea fostului sef de cabinet al presedintelui ANAF din acea vreme.

Florin Ghiulbeghian in schimb, a depus doua denunturi, unul dintre ele indreptat impotriva lui Traian Basescu. Fostul presedinte ar fi intervenit pe langa Daniel Morar, la acea vreme seful DNA, ca sa claseze anumite dosare, printre care si pe cel al lui Crin Antonescu.

Acesta ar fi acordat ilegal prin anii 2000 7 hectare de pamant in Herastrau unor samsari imobiliari. Informatia ar fi fost folosita in 2007.

Florin Ghiulbeghian: "Mi s-a solicitat ulterior sa existe o negociere prin care Crin Antonescu sa fie adus sub comada lui Basescu si in schimb sa i se promita ca dosarul de la DNA sa nu se finalizeze conform datelor prezentate in ea. Promisiunile facute de Basescu catre Crin Antonescu s-au implinit si acesta a scapat de dosarul penal la sfarsitul anului trecut.”

In schimb, Crin Antonescu ar fi fost obligat sa pastreze tacerea vreme de un an.

Crin Antonescu: “Nici nu a existat acest dosar penal, nu stiu sa fi existat asa ceva. Eu tot timpul am vorbit despre Traian Basescu, sa imi spuna cineva ca am tacut eu un an de zile.”

Fostul sef al DNA Daniel Moraru, a precizat ca" niciodata, nimeni nu a intervenit la mine pentru clasarea vreunui dosar", iar Basescu nu a comentat acuzatiile.

Florin Ghiulbeghian le-a mai spus procurorilor ca l-a denuntat la DNA pe Liviu Negoita, atunci primar al sectorului 3, pentru o presupusa mita, la indemnul lui Traian Basescu. Fostul presedinte ar fi vrut sa il sperie pe cel propus la un moment dat la functia de premier, asa ca ar fi tratat tot cu Morar, dar si cu el, deschiderea si apoi clasarea unui dosar.

“Doamna procuror mi-a spus clar ca are ordin de la Morar Daniel sa claseze dosarul si m-a intrebat daca am ceva impotriva acestui lucru, astfel incat am indicat ca nu ma opun.”

Florin Ghiulbeghian: “Traian Basescu a avut o influenta extraordinara politica asupra unora dintre procurorii DNA.”

Liviu Negoita ne-a declarat ca toata povestea este o aberatie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO