Alerta in Suceava. Carantina la Spitalul Judetean dupa descoperirea a 15 batrani cu simptome asemanatoare enterocolitei

09-05-2014 07:32


Alerta medicala la Suceava. Medicii au instituit carantina la sectia de boli infectioase a Spitalului Judetean unde au ajuns joi seara 15 batrani cu simptome asemanatoare enterocolitei.

Pacientii vin dintr-un centru de reabilitare si recuperare unde inspectorii sanitari veterinari fac acum o ancheta, ca sa afle ce a provocat intoxicatia.

Pacientii sunt de la Centrul de reabilitare si recuperare din comuna Mitocu Dragomirnei, unde traiesc in grija asistentilor sociali. Joi seara, batranii au inceput sa acuze dureri de stomac si stari de greata, asa ca au fost dusi la spital.

"La UPU s-au prezentat 15 persoane cu un sindrom diareic, posibil o enterocolita. Pacientii sunt internati in sectia de boli infectioase, stabili din punct de vedere hemodinamic si respirator" au declarat medicii.

Preventiv, managerul spitalului a decis sa declare carantina, la Sectia de Boli Infectioase. In cazul in care diagnosticul se confirma si au de-a face cu enterocolita, medicii spun ca se asteapta sa apara noi cazuri.

Inspectorii Directiei de Sanatate Publica si ai Directiei Sanitar-Veterinare au inceput o ancheta epidemiologica si vor merge la Centrul de reabilitare si recuperare sa ridice probe de apa si de mancare.

De asemenea, le vor face analize angajatilor si vor verifica spatiile unde se prepara si se serveste mancarea pacientilor.

Analizele preliminare de laborator vor fi gata in 2-3 zile si abia atunci se va sti exact ce i-a imbolnavit pe batrani si cine trebuie tras la raspundere.

Tags: spital, suceava,

VIDEO PROTVPLUS.RO