Un adolescent din Ungaria, aflat in excursie in Romania, a murit inecat in lacul Sfanta Ana

Ultima actualizare: 07-06-2015 07:01

Un baiat de 14 ani din Ungaria, aflat in excursie in tara noastra, a murit inecat in lacul Sfanta Ana din judetul Harghita.

Tragedia s-a petrecut miercuri, cand supraveghetorii le-au dat voie copiilor sa se scalde. Baiatul insa nu a mai iesit la mal, iar pompierii si scafandrii au inceput cautarile dupa cel putin o ora de la disparitie.

Baiatul facea parte dintr-un grup de 36 de elevi veniti inca de duminica in excursie in Romania. Miercuri, au ajuns la Sfanta Ana si, fiindca era foarte cald, insotitorii le-au permis copiilor sa se racoreasca in apele lacului.

Nimeni n-a vazut cand baiatul s-a inecat. Au constat ca lipseste cand profesorii insotitori au pregatiti grupul de plecare. Pompierii s-au mobilizat si, alaturi de scafandri, au cautat copilul disparut pana la miezul noptii. 

Joi dimineata au reluat cautarile si l-au gasit la pe fundul lacului, la 15 metri distanta de ponton.

Cei 36 de elevi erau insotiti de 9 adulti. Culmea este ca niciunul nu a vazut cand baiatul de 14 ani a disparut in apele lacului.

Ovidiu Dudu, ISU Harghita: "Din cauza inrautatirii vremii, toti copiii care faceau baie au figit la autocar. Atunci, insotitorii au constatat lipsa unui baiat de 14 ani."

Alertati de profesori, pompierii au trimis la locul tragediei mai multe echipaje dotate cu barci cu motor si cu sisteme de iluminat pentru cautarile pe timp de noapte. Cinci scafandri s-au alaturat si ei echipelor de cautare. Dar au gasit trupul copilului abia joi dimineata.

Farkas Balazs,consulul Ungariei: "Familia a fost anuntata de profesori. Atat de tare i-a zguduit vestea incat noi nu am mai putut vorbi cu ei."

Trupul copilului se afla acum la medicina legala pentru autopsie. Reprezentantii consulatului maghiar promit sa urgenteze pocedurile de repatriere.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO