Un tată a sunat la 112 pentru a anunța că fiica sa a intrat în convulsii. Ce a urmat

Ultima actualizare: 13-08-2019 14:21

Tatăl unei fetiţe de 5 ani din judeţul Iaşi face acuzaţii grave, după ce a sunat la 112 după ajutor. Bărbatul spune că a fost nevoie de patru apeluri şi mai mult de o oră de aşteptare, pentru că ambulanţa să ajungă la fiica lor, intrată în convulsii.

Mai mult, tatăl povesteşte că operatorul de la 112 nu a stat în telefon pentru a-i da indicaţii, şi că la ei acasă a ajuns doar o maşină cu asistentă, nu cu medic, deşi situaţia era foarte gravă. Cei de la Ambulanţă spun că fac o anchetă internă şi în cursul zilei de azi vor avea primele concluzii.

Aflat la capătul puterilor, tatăl copilei povesteşte revoltat că pe 7 august a sunat la 112 imediat ce soţia l-a anunţat că fetiţa lor are o criză. Copila s-a născut prematur, cu leziuni care i-au afectat creierul şi suferă de tetrapareza. Speriat, omul a sunat la 112 şi de aici ar fi început un adevărat coşmar: 4 apeluri la 112.

Ionuț Pârvu, tatăl fetiţei: ”Mi-au garantat că va pleca o maşină la domiciliu, unde erau soţia şi fetiţa. Pe drum, după 40 minute, soţia m-a sunat iar şi mi-a zis că nu a ajuns ambulanța. Am revenit la 112 din nou legătura la ambulanţă şi acolo mi s-a transmis că maşina este pe drum. Revenit iar la 112 şi iar mi s-a apus că e pe drum. A durat peste o oră şi 10 minute, a ajuns ambulanța, dar fără doctor”.

În braţe cu fetiţa de 5 ani intrată în convulsii, aproape fără oxigen, părinţii au văzut că în ambulanţă se afla doar o asistentă care a şi recunoscut, de altfel, că se confruntă cu un caz mult prea grav pentru pregătirea ei.

Ionuț Pârvu, tatăl fetiţei: ”Asistenta de pe ambulanță, dându-şi seama de gravitatea situaţiei, copil cu tetrapareză, născută la 6 luni şi cu recuparare continuă de atunci, a sunat la şefii ei şi a transmis să vină o ambulanță la întâmpinare şi cu doctor pentru că efectiv nu are ce să îi facă, nu a mai ajuns acea ambulantă”.

În cele din urmă, asistenta şi-a asumat misiunea de a duce fetiţa la spital, şi după o oră şi zece minute de la primul apel, mică pacienta a fost internată la spitalul de pediatrie din Iaşi.

După câteva zile în care doctorii au reuşit să o stabilizeze pe copilă, familia a făcut toate demersurile pentru că fiica lor să fie transferată la un spital din Târgu Mureş.

Părinţii sunt însă decişi să ceară explicaţii celor care s-au ocupat de cazul lor, din clipa în care au sunat la 112. Tatăl a făcut o sesizare la serviciul de Ambulanţa şi a cerut STS-ului înregistrarea convorbirilor cu operatorul.

Ionuț Pârvu, tatăl fetiţei: ”Am insistat la fiecare apel să urgentăm procedura, la fiecare apel în care eu prezentam o disperare tot mai mai mare ei îmi explicau că ei nu au abilitatea de a mă îndruma pe mine, pe soţie ci doar serviciul de ambulnță, iar acolo mi s-a spus doar că maşina este pe drum, deci o oră şi 10 minute am stat şi pe drum ambulata a făcut pe drum 12 minute”.

Cei de la Ambulanţă spun că au început o anchetă şi cât de curând vor lămuri cum au stat lucrurile.

Nu este singurul caz de acest tip, din păcate! Luni seara, la Bucureşti, o tânără a sunat la 112 şi a anunţat că la Piaţa Universităţii o femeie este târată cu forţa spre o maşină. Fata a şi fotografiat autoturismul cu pricina. Însă, timp de o oră şi jumătate, povesteşte martora, a fost ţinută pe loc, în aşteptarea poliţiştilor care ba nu o găseau, ba nu ştiau ce să facă.

Cosmin Stan, corespondent ProTV: ”Martora susține că evenimentul s-a întâmplat la kilometrul 0 al Capitalei, la o oră la care însă se aflau oameni pe stradă. Într-o postare pe Facebook, care a devenit virală, această femeie susține că a văzut o altă femeie care era agresată de un ăărbat și urcată într-o mașină. Ea a reușit să facă o fotografie și să sune la 112. 

Martora s-a întors apoi la fața locului și le-a spus din nou aceeași poveste polițiștilor, vreme de o oră. Aceasta e versiunea ei, nu știe ce s-a mai întâmplat în acest caz. Cert este că a transmis încă de prima dată informații despre mașină și o fotografie cu agresorul.

Poliția spune că în termen de 12 minute, au reușit să identifice proprietarul mașinii, au plecat spre locuinșa acestuia. Au aflat că era vorba despre o femeie. Agresorul și femeia au fost duși la poliție și s-a dovedit că totul a fost o altercație domestică”.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO