A plecat la inceputul anului sa lucreze in strainatate, dar cand a venit acasa, a avut un soc. "A cazut cerul pe mine"

Ultima actualizare: 01-07-2016 01:00

Situatie absurda pentru un barbat din Galati: trebuie sa plateasca o amenda pentru o infractiune pe care nu a comis-o.

El a fost judecat in lipsa pentru tulburarea linistii si ordinii publice, infractiune pe care spun politistii ar fi comis-o la inceputul acestui an. Dar omul sustine ca in acea perioada nu era in tara.

Gabriel Grecu are 49 de ani. Lucreaza ca inginer la Combinatul Siderurgic din Galati. La inceputul anului a fost detasat in interes de serviciu la o fabrica din Gent, Belgia unde a stat 5 luni. Astazi barbatul a primit in cutia postala un proces verbal si o sanctiune pentru ca ar fi tulburat ordinea si linistea publica.

Gabriel Grecu: "Am gasit o amenda de 200 de lei si  cheltuielile de judecata pentru un scandal in public. Petrecut pe 28 februarie 2016. Eu nefiind in localitate, nici macar in tara. Eram plecat in  Gent, Belgia. A cazut cerul pe mine. M-am intors de Pasti acasa, n-am stiut nimic, si ma trezesc acum, in iunie judecat deja."

Mai mult inginerul sustine ca semnatura de pe procesul verbal nu ii apartine. El este hotarat sa isi faca dreptate si cere pedepsirea agentului de politie care a intocmit procesul verbal pentru ca, spune el nu a fost atent la identitatea persoanei care intr-adevar a tulburat linistea publica.

Isabela Amariei, avocat: "Politia are dreptul de a solicita legitimarea cu un act de identitate cu poza a persoanei suspuse controlului, iar in cazul in care acea persoana nu are un act de identitate, politia are dreptul de a-l conduce la sectie in vederea stabilirii identitatii reale"

Aurelia Matei, purtator de cuvand politia Locala Galati: Daca se constata ca cel in cauza nu este cel care savarsit infractiunea, este dreptul d-lui sa faca o cerere fie in instanta pentru anularea procesului verbal, fie o cerere la Politia Locala care va face verificari suplimentare

Omul spera acum ca politistii sa clarifice situatia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO