Bucuresti, capitala sobolanilor. Milioane de rozatoare colcaie prin subsolurile cladirilor
Bucurestiul a devenit capitala sobolanilor. O confirma angajatii de la deratizare, care au demarat campania de combatere a rozatoarelor.
Au 24 de tone de otrava, insa nu pare de ajuns. Prin subsolurile imobilelor colcaie milioane de sobolani, care dupa o iarna lunga si geroasa s-au inmultit necontrolat.
De vina sunt si oamenii, care isi arunca resturile de mancare la ghena, fara sa le ambaleze intr-un sac de gunoi.
In cartierul Berceni locatarii se declara terifiati. Cum se lasa seara, zona se umple de sobolani, spun ei. In jurul blocului sunt sute de gauri si galerii sapate de rozatoare.
Invadate pur si simplu de sobolani sunt insa subsolurile. In subsoluri, sobolanii gasesc mediul perfect pentru a se inmulti. Au intuneric, umiditate, caldura, dar si o sursa constanta de mancare de la ghenele blocurilor.
Dar pentru ca iarna s-a dus, sobolanii si-au schimbat adapostul. Se muta sub capotele masinilor si rod tot ce prind, iar motoarele nu mai pornesc.
Pentru aceasta campanie de deratizare, autoritatile cheltuiesc peste 30 de milioane de lei.
In Capitala se estimeaza ca numarul sobolanilor depaseste de cateva ori numarul locuitorilor. Intr-un singur an, o pereche de sobolani poate avea 900 de urmasi. Toti extrem de periculosi. Prin muscatura, ei pot transmite trichineloza, rabie sau turbare.