Bomba de la DSP: Capitala, sub teroarea sobolanilor. Cele mai "vizitate" zone

08-06-2011 18:41


Directia de Sanatate Publica arunca bomba tocmai acum, cand Bucurestiul este toropit de caldura. Capitala se va transforma curand intr-un imperiu al sobolanilor.

Subsolurile blocurilor sunt un rai pentru sobolani. Au tot ce le trebuie. Intuneric, umiditate si o sursa constanta de mancare de la ghenele de langa. Asadar este mediul perfect ca sa se inmultueasca.

In Ferentari sunt probabil cei mai multi. Ce-i drept si zona este plina de gunoaie. Mai nou rozatoarele isi fac casa si in panourile electrice.

In jurul blocurilor vezi sute de gauri. Sobolanii si-au sapat galerii ca sa ajunga mai usor la hrana.

Aceeasi problema langa Piata Matache, la 5 minute de mers pe jos de guvern, intr-o casa ocupata abuziv de cateva familii, care traiesc printre munti de resturi. Aici problema n-ar putea fi rezolvata nici cu toata otrava din lume.

Vecinii sunt terifiati, mai ales ca dusmanii le-au ros pana si cablurile de la masina. Acum tin in protbagaj aparate speciale cu utra sunete.

Oamenii de la deratizare nu reusesc sa acopere toate cartierele pentru ca nu primesc destui bani de la primarie.

Sobolanii pot transmite boli grave precum trichineloza, rabia sau trubarea. Intr-un singur an o pereche poate avea 900 de urmasi, iar in trei ani tot neamul ajunge sa numere 250.000 de capete.

VIDEO PROTVPLUS.RO