Rupere de nori, in Valcea. Un sofer a fost luat cu tot cu masina de viitura

09-05-2016 16:51

Ploile cu gheata fac ravagii in toata Romania. In Valcea, putin a lipsit ca un sofer sa isi piarda viata, dupa ce masina sa a fost luata de o viitura.

Sunt probleme mari si in alte judete. In Prahova, furtunile de la sfarsitul saptamanii au distrus gradinile si culturile de pe campuri. Acest lucru putea fi evitat daca ar fi fost activat sistemul antigrindina, care de aceasta data nu a functionat.

In comuna Budesti, din judetul Valcea, s-a rupt cerul luni dupa-amiaza. O viitura violenta a acoperit soseaua. Zadarnic a incercat un sofer sa se opuna apasand frana. Apa i-a luat cu totul masina.

Dupa cateva minute un alt vehicul a fost aruncat peste cel furat initial de torenti. Ajutati de martori, soferii sunt din fericire teferi.

Grindina a lovit si in Hunedoara. Iar pe parcursul zilei meteorologii au emis mai multe avertizari de ploi violente in diferite regiuni.

In judetul Prahova, oamenii sunt disperati. La Puchenii Mari, apa se intinde cat vezi cu ochii. Furtunile de la sfarsitul saptamanii au ucis animale si au facut praf gradinile.

Cei peste 100 copii din localitate au stat acasa, pentru ca pur si simplu nu au putut sa intre in scoala.

Toate acestea au fost posibile desi Romania are chiar in Prahova un sistem de protectie antigrindina, doar ca...

Marius Sandulescu, sef sectie cercetare: "In zonele in care au fost semnalate caderile de grindina noi avem niste puncte de tragere, dar sunt in curs de omologare si depinde de alocarile bugetare."

Contractul de achizitie a rachetelor a fost semnat abia la inceputul acestei luni, desi meteorologii au avertizat din timp ca sunt posibile caderi de grindina.


VIDEO PROTVPLUS.RO