Scandal la Brigada de Politie Rutiera a Capitalei. Cum ar fi incercat 8 agenti sa musamalizeze un accident produs de un coleg

01-08-2015 07:43


Unul dintre ofiterii de la Brigada de Politie Rutiera a Capitalei a accidentat o femeie pe trecerea de pietoni in urma cu doua luni.

Colegii politistului de la Circulatie, intre care si adjunctul brigazii, sunt suspectati ca ar fi incercat sa musamalizeze accidentul impreuna cu seful unei sectii de politie si trei dintre subordonatii acestuia. Cu totii sunt cercetati in stare de libertate, dupa ce procurorii au esuat in incercarea de a obtine arestarea lor preventiva.

Comisarul Marius Maghiari de la Brigada Politiei Rutiere a fost protagonistul multor reportaje despre accidente teribile de circulatie pe care le-a anchetat. Sambata este el insusi in postura de a da explicatii, mai ales ca din dorinta de a-si salva slujba, a complicat lucrurile implicandu-si si colegii.

Accidentul ar fi avut loc in urma cu doua sdaptamani pe o trecere de pietoni de langa Fantana Miorita. Politistul a dus victima la spitalul Elias, insa ar fi decis sa ascunda adevarul, afirmand ca victima este bona lui si ar fi cazut de pe schela, acasa la el.

Alertati de medici, pe fir au intrat si politistii de la Sectia 2, insa din dorinta de a-l salva pe colegul de la Rutiera - sustin procurorii - ar fi acreditat ideea ca au de-a face cu un banal accident de munca, nu cu un veritabil accident de circulatie.

Seful Sectiei 2 politie plus sase ofiteri si subofiteri, intre care si adjunctul Brigazii Rutiere a Capitalei, pe care toti colegii il considera un ofiter corect, s-au transformat din anchetatori in anchetati, dupa ce procurorii au tras concluzia ca au incercat sa musamalizeze dosarul.

Marius Maghiari, Brigada de Politie Rutiera a Capitalei: "Am ajuns la un acord de impacare cu victima, dar victima cand m-am intalnit cu ea a refuzat sa mai mergem. A fost sunata de la procuratura sa mearga sa dea declaratii despre accident. Nu au gresit, nu m-au avantajat cu nimic, eu figurez cu permisul suspendat, am fost dus la IML."

Seful sindicatului politistilor a venit sambata la judecatorie sa ii sustina pe politistii care s-au ocupat de ancheta lui Maghiari. Suspectati de favorizarea infractorului sau chiar falsificarea unor documente judiciare, au fost retinuti vineri, iar procurorii au cerut arestarea lor preventiva.

Dumitru Coarna, Federatia Politistilor: "Toti ofiterii de la Rutiera si de la Sectia 2 implicati sunt total nevinovati, cu exceptia lui Maghiari. Are probleme. A incercat sa deturneze sensul acelui eveniment."

Verdictul judecatorului de drepturi si libertati a fost fara echivoc: cei opt suspecti pot fi cercetati in stare de libertate. Comisarul Marius Maghiari a fost insa plasat sub control judiciar si are interdictia de a parasi Romania.

VIDEO PROTVPLUS.RO