8 din cele mai proaste 10 aeroporturi din lume sunt în Europa. Pe ce loc se află România. VEZI LISTA

europa aeroporturi
Shutterstock

Europa are opt dintre cele mai proaste 10 aeroporturi din lume, potrivit unei companii de gestionare a daunelor, specializată în reclamații privind perturbări ale serviciilor aeriene.

Sondajul, efectuat anual de German AirHelp, a folosit trei criterii pentru a realiza un top al celor mai slabe aeroporturi la nivel mondial.

Punctualitatea zborurilor și a serviciilor aeroportuare a reprezentat 60% din punctaj, calitatea serviciilor 20% și calitatea alimentelor și a magazinelor 20%.

German AirHelp a explicat că metodologia folosită pentru sondaj exclude aeroporturile pentru care „nu poate obține informații” și că topul include doar „cele mai cunoscute și folosite aeroporturi,” conform Business Insider.

Top 10 cele mai proaste aeroporturi din lume

10. Gatwick (Londra, Marea Britanie)

Scor total: 6,62/10. Este al doilea aeroport din Marea Britanie din punct de vedere al numărului de pasageri pe care îl servește. Mulți călători s-au plâns pe site-ul de recenzii Skytrax de cât de „aglomerat și zgomotos” este și că are „facilități foarte proaste” pentru copii.

9. Billy Bishop (Toronto, Canada)

Scor total: 6,5/10. Este al nouălea cel mai aglomerat aeroport din Canada, servind 282.000 de pasageri în 2021. Deși se află printre cele mai proaste aeroporturi din lume conform Airhelp, are recenzii bune pe Skytrax și Google.

8. Porto (Porto, Portugalia)

Scor total: 6,46/10. Al doilea cel mai aglomerat aeroport din Portugalia, care a servit cel puțin 13 milioane de pasageri în 2019. Părerile sunt împărțite printre călători, unul spunând că este „unul dintre cele mai bune din Europa”, în timp ce altul s-a plâns de calitatea proastă a mâncării și de cozile extrem de lungi.

7. Paris Orly (Paris, Franța)

Scor total: 6,37/10. Este al doilea aeroport ca mărime din Paris, cu 15.7 milioane de pasageri în 2021. Aeroportul a primit multe recenzii proaste pe Skytrax, unul dintre aceștia numind-l „cel mai prost aeroport care a existat vreodată”, în timp ce altul s-a plâns că a avut o așteptare „extrem de lentă și lungă” în timpul controlului de pașapoarte și a pierdut zborul.

6. Manchester (Manchester, Regatul Unit)

Scor total: 6,26/10. Este al treilea aeroport ca număr de pasageri serviți din Marea Britanie, cu 6,7 milioane de pasageri în 2020. Aeroportul are recenzii foarte slabe pe Skytrax, unul dintre pasageri sugerând că este nepotrivit pentru oferirea de servicii aeroportuare și exagerat de scump. Alt vizitator a spus că a așteptat mai bine de două ore pentru a-și ridica geamantanul.

5. Malta (Luqa, Malta)

Scor total: 6,05/10. Este singurul aeroport al țării și a servit 1,7 milioane de pasageri în 2020. Are un scor foarte mic la punctualitate. Unul dintre pasageri a spus că aeroportul este „prea mic pentru numărul de pasageri pe care îi servește”. Altul a spus că întârzierile sunt frecvente.

4. Henri Coandă (București, România)

Scor total: 6,03/10. Este cel mai mare aeroport al României, și a servit aproape șapte milioane de pasageri în 2021. Are scoruri scăzute la toate cele trei criterii. Un pasager s-a plâns că personalul este „puțin agresiv” și neprietenos. Un alt pasager a spus că aeroportul este „vechi și aduce aminte de anii ‘60”.

3. Eindhoven (Eindhoven, Olanda)

Scor total: 5,92/10. Este al doilea cel mai mare aeroport din Olanda. Pasagerii s-au plâns că este mic și că are angajați „foarte nepoliticoși”. Un pasager a spus că aeroportul seamănă cu un „grajd”, deoarece pasagerii sunt forțați să aștepte într-un spațiu deschis.

2. Kuweit (Kuweit City, Kuweit)

Scor total: 5,78/10. Aeroportul a servit cel puțin 15 milioane de vizitatori în 2019 și are un punctaj foarte scăzut pe Skytrax. Unii pasageri s-au plâns de mirosul din clădire și de îmbarcarea „neprofesionistă și lentă”.

1. Lisbon Humberto Delgado (Lisabona, Portugalia)

Scor total: 5,76/10. Este al 16-lea cel mai aglomerat aeroport din Europa, servind 31 de milioane de pasageri în 2019. Mulți s-au plâns des de cozile lungi la controlul pașapoartelor, care pot dura până la șase ore de așteptare pentru unii. Un pasager a spus că este „cel mai prost aeroport de pe care am călătorit vreodată”.

CITEȘTE ȘI: Ministerul Justiţiei propune o „lege a fugarilor” ca răspuns la creşterea numărului de condamnaţi „fugari”

Orașul din România unde locuitorii nu mai au voie să crească porci, găini și oi

 

Citește și...
Petre Daea, odă pentru fermieri:
Petre Daea, odă pentru fermieri: "Sub zodia riscului / Zâmbetul cald al întâlnirii / E greu, dar tot timpul a fost așa"

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a fost, vineri, în vizită de lucru la Brănești, județul Ilfov, acolo unde a asistat la semănatul rapiței.

Superluna și Perseidele, combinația în care se elimină reciproc. Cum pot fi văzute ambele
Superluna și Perseidele, combinația în care se elimină reciproc. Cum pot fi văzute ambele

În următoarele două nopţi este loc pentru dorințele tuturor. Ploaia de stele de pe teritoriul României a ajuns la apogeu.

România a intrat în minivacanța de Sfânta Maria. Pe litoral se anunță cea mai aglomerată perioadă din acest an
România a intrat în minivacanța de Sfânta Maria. Pe litoral se anunță cea mai aglomerată perioadă din acest an

De vineri seară, toată România este în vacanță. Cu luni zi liberă - pentru că este Sf. Maria - în țară vor fi trei zile de relaxare. Unii au furat însă startul și au s-au pornit de dimineață spre munte ori spre mare.  

Recomandări
Mandatul FBI. Ce căutau agenții pe proprietatea lui Trump. Posibilă încălcare a Legii spionajului de către fostul peședinte
Mandatul FBI. Ce căutau agenții pe proprietatea lui Trump. Posibilă încălcare a Legii spionajului de către fostul peședinte

Printre documentele confiscate, luni, de către agenții FBI din proprietarea Mar-a-Lago a fostului președinte al SUA Donald Trump s-au aflat și câteva marcate ca fiind „top secret”.

Scriitorul Salman Rushdie a fost înjunghiat pe scenă, în SUA | VIDEO
Scriitorul Salman Rushdie a fost înjunghiat pe scenă, în SUA | VIDEO

Scriitorul Salman Rushdie a fost atacat, vineri, în timpul unui eveniment desfăşurat în statul american New York.

Golul din bugetul României se tot adâncește. Care sunt calculele Guvernului și cine va primi cei mai mulți bani
Golul din bugetul României se tot adâncește. Care sunt calculele Guvernului și cine va primi cei mai mulți bani

Cu venituri mai mici decât încasările, golul din bugetul României se tot adâncește, iar datoriile cresc. Noua împărțire a banilor din buget prevede mai mulți bani pentru salarii și pensii, însă unele ministere vor primi mult mai puțin decât au cerut.