8 din cele mai proaste 10 aeroporturi din lume sunt în Europa. Pe ce loc se află România. VEZI LISTA

europa aeroporturi
Shutterstock

Europa are opt dintre cele mai proaste 10 aeroporturi din lume, potrivit unei companii de gestionare a daunelor, specializată în reclamații privind perturbări ale serviciilor aeriene.

Sondajul, efectuat anual de German AirHelp, a folosit trei criterii pentru a realiza un top al celor mai slabe aeroporturi la nivel mondial.

Punctualitatea zborurilor și a serviciilor aeroportuare a reprezentat 60% din punctaj, calitatea serviciilor 20% și calitatea alimentelor și a magazinelor 20%.

German AirHelp a explicat că metodologia folosită pentru sondaj exclude aeroporturile pentru care „nu poate obține informații” și că topul include doar „cele mai cunoscute și folosite aeroporturi,” conform Business Insider.

Top 10 cele mai proaste aeroporturi din lume

10. Gatwick (Londra, Marea Britanie)

Scor total: 6,62/10. Este al doilea aeroport din Marea Britanie din punct de vedere al numărului de pasageri pe care îl servește. Mulți călători s-au plâns pe site-ul de recenzii Skytrax de cât de „aglomerat și zgomotos” este și că are „facilități foarte proaste” pentru copii.

Citește și
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

9. Billy Bishop (Toronto, Canada)

Scor total: 6,5/10. Este al nouălea cel mai aglomerat aeroport din Canada, servind 282.000 de pasageri în 2021. Deși se află printre cele mai proaste aeroporturi din lume conform Airhelp, are recenzii bune pe Skytrax și Google.

8. Porto (Porto, Portugalia)

Scor total: 6,46/10. Al doilea cel mai aglomerat aeroport din Portugalia, care a servit cel puțin 13 milioane de pasageri în 2019. Părerile sunt împărțite printre călători, unul spunând că este „unul dintre cele mai bune din Europa”, în timp ce altul s-a plâns de calitatea proastă a mâncării și de cozile extrem de lungi.

7. Paris Orly (Paris, Franța)

Scor total: 6,37/10. Este al doilea aeroport ca mărime din Paris, cu 15.7 milioane de pasageri în 2021. Aeroportul a primit multe recenzii proaste pe Skytrax, unul dintre pasageri numind-l „cel mai prost aeroport care a existat vreodată”, în timp ce altul s-a plâns că a avut o așteptare „extrem de lentă și lungă” în timpul controlului de pașapoarte și a pierdut zborul.

6. Manchester (Manchester, Regatul Unit)

Scor total: 6,26/10. Este al treilea aeroport ca număr de pasageri serviți din Marea Britanie, cu 6,7 milioane de pasageri în 2020. Aeroportul are recenzii foarte slabe pe Skytrax, unul dintre pasageri sugerând că este nepotrivit pentru oferirea de servicii aeroportuare și exagerat de scump. Alt vizitator a spus că a așteptat mai bine de două ore pentru a-și ridica geamantanul.

5. Malta (Luqa, Malta)

Scor total: 6,05/10. Este singurul aeroport al țării și a servit 1,7 milioane de pasageri în 2020. Are un scor foarte mic la punctualitate. Unul dintre pasageri a spus că aeroportul este „prea mic pentru numărul de pasageri pe care îi servește”. Altul a spus că întârzierile sunt frecvente.

4. Henri Coandă (București, România)

Scor total: 6,03/10. Este cel mai mare aeroport al României și a servit aproape șapte milioane de pasageri în 2021. Are scoruri scăzute la toate cele trei criterii. Un pasager s-a plâns că personalul este „puțin agresiv” și neprietenos. Un alt pasager a spus că aeroportul este „vechi și aduce aminte de anii ‘60”.

3. Eindhoven (Eindhoven, Olanda)

Scor total: 5,92/10. Este al doilea cel mai mare aeroport din Olanda. Pasagerii s-au plâns că este mic și că are angajați „foarte nepoliticoși”. Un pasager a spus că aeroportul seamănă cu un „grajd”, deoarece pasagerii sunt forțați să aștepte într-un spațiu deschis.

2. Kuweit (Kuweit City, Kuweit)

Scor total: 5,78/10. Aeroportul a servit cel puțin 15 milioane de vizitatori în 2019 și are un punctaj foarte scăzut pe Skytrax. Unii pasageri s-au plâns de mirosul din clădire și de îmbarcarea „neprofesionistă și lentă”.

1. Lisbon Humberto Delgado (Lisabona, Portugalia)

Scor total: 5,76/10. Este al 16-lea cel mai aglomerat aeroport din Europa, servind 31 de milioane de pasageri în 2019. Mulți s-au plâns des de cozile lungi la controlul pașapoartelor, care pot dura până la șase ore de așteptare pentru unii. Un pasager a spus că este „cel mai prost aeroport de pe care am călătorit vreodată”.

CITEȘTE ȘI: Ministerul Justiţiei propune o „lege a fugarilor” ca răspuns la creşterea numărului de condamnaţi „fugari”

Orașul din România unde locuitorii nu mai au voie să crească porci, găini și oi

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
O avarie majoră a lăsat Craiova în frig. Zeci de mii de oameni și fabrica Ford au rămas fără căldură
O avarie majoră a lăsat Craiova în frig. Zeci de mii de oameni și fabrica Ford au rămas fără căldură

O avarie puternică la unul dintre cazanele societății care livrează energie termică în Craiova a lăsat 40.000 de apartamente fără căldură.

Sărbători de iarnă pe Valea Prahovei sau în Poiana Brașov. Cât costă un pachet de Crăciun sau de Revelion pentru o persoană
Sărbători de iarnă pe Valea Prahovei sau în Poiana Brașov. Cât costă un pachet de Crăciun sau de Revelion pentru o persoană

Dacă n-ați planificat încă sejurul pentru sărbătorile de iarnă, aflați că pe Valea Prahovei și în Poiana Brașov gradul de ocupare este de 60%.

UE impune reguli stricte pentru combaterea defrișărilor ilegale. România, surprinzător, în categoria „fără risc”
UE impune reguli stricte pentru combaterea defrișărilor ilegale. România, surprinzător, în categoria „fără risc”

Uniunea Europeană impune reguli stricte. O serie de produse nu vor putea fi vândute în statele membre dacă provin din păduri defrișate sau degradate.

Recomandări
Alţi doi cetăţeni români au fost identificaţi ca fiind decedaţi din cauza inundaţiilor din Spania. Bilanţul: 9 români morți
Alţi doi cetăţeni români au fost identificaţi ca fiind decedaţi din cauza inundaţiilor din Spania. Bilanţul: 9 români morți

Alţi doi români dați dispăruţi după inundaţiile din Valencia au fost identificaţi si declarati morți, a anunțat joi seară ministerul nostru de Externe.

TAROM și-a
TAROM și-a "pensionat" o parte din flotă. Soartă grea pentru unele avioane Airbus A318

Avioane Airbus care au aparținut flotei TAROM au ajuns la fier vechi. Două dintre acestea au fost dezasamblate de noul proprietar direct la Otopeni.

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs carambolul cu 12 mașini de pe A3. „Treceau pe lângă mine și se învârteau”

Scene de infarct joi dimineță pe autostrada A3, între București și Ploiești. 12 mașini s-au izbit că niște popice într-un carambol care a forțat autoritățile să activeze planul roșu de intervenție.