34 de cercetasi belgieni, rataciti in muntii Zarandului. Au fost recuperati de salvamontisti

Ultima actualizare: 16-10-2012 04:37

34 de cercetasi au trecut prin clipe de groaza, azi-noapte, dupa ce s-au ratacit in muntii Zarandului. Jumatate dintre ei erau copii, si mai rau, o fetita cu o lovitura la picior a intrat in soc hipotermic.

Cercetasii belgieni se aflau in vacanta in localitatea aradeana Minis. Joi s-au hotarat sa faca o excursie in muntii Zarandului, la 15 km distanta. Inainte de lasarea intunericului au pierdut poteca si s-au ratacit.

Ceilalti 33 de cercetasi, cu varste cuprinse intre 14 si 25 de ani, au fost cazati peste noapte la manastirea Feredeu.

Operatiunea de recuperare a celor 34 de turisti belgieni a durat in total 3 ore. Cea mai grea a fost localizarea grupului.

In final, echipele formate din jandarmi, politisti si vanatori care cunosc bine locul, i-au gasit pe copii zgribuliti, pe platoul Valea Mare. Afara erau 15 grade, majoritatea erau imbracati in haine de vara, si cu toate ca au aprins focul, n-au reusit sa se incalzeasca pana la sosirea salvatorilor.

Unii dintre ei au coborat pana la manastire pe picioarele lor, altii au fost transportati cu masini de teren. Fata care a fost dusa la spital este acum in stare buna, si va fi probabil externata in cursul zilei de azi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO