31 de ambasadori se opun Coalitiei pentru Familie. Mesajul transmis de Ziua impotriva Homofobiei

Ultimul update: Sambata 20 Mai 2017 07:05
Data publicarii: Miercuri 17 Mai 2017 16:58
Categorie: Actualitate
31 de ambasadori sustin comunitatea LGBTI din Romania

31 de reprezentante diplomatice la Bucuresti isi exprima sprijinul si solidaritatea fata de comunitatea LGBTI din Romania

Ambasadorii la Bucuresti a 30 de state si Reprezentanta Comisiei Europene au dat publicitatii, miercuri, o declaratie comuna in care isi exprima sprijnul si solidaritatea pentru comunitatea LGBTI (lesbian, gay, bisexual, transgender si intersex) din Romania.

Cu ocazia Zilei Internationale Impotriva Homofobiei, ne exprimam solidaritatea si sprijinul pentru comunitatea LGBTI (lesbian, gay, bisexual, transgender si intersex) din Romania. Avand in vedere faptul ca Bucharest Pride Festival 2017 are loc in aceasta perioada, sustinem dreptul legal al acestor comunitati de a folosi aceasta ocazie traditionala pentru a se manifesta intr-un mod pasnic pe data de 20 mai (ora 16.00, Arcul de Triumf) cu scopul de a atrage atentia cu privire la problemele specifice cu care se confrunta”, se arata in declaratia comuna.

Semnatarii documentului arata ca drepturile omului si statul de drept alcatuiesc fundatia pe care se sprijina tarile democratice. ”Legislatia internationala in domeniul drepturilor omului porneste de la premisa ca toti indivizii trebuie sa se bucure de aceleasi drepturi si libertati, asa cum prevede Declaratia Universala a Drepturilor Omului. Tocmai respectul pentru aceste valori fundamentale obliga guvernele sa-si protejeze cetatenii impotriva violentei si discriminarii si sa se asigure ca toti se bucura de sanse egale. Unele persoane se confrunta in continuare cu acte de discriminare, direct sau indirect, din cauza orientarii si identitatii lor sexuale. Guvernele noastre incearca sa combata astfel de acte prin promovarea drepturilor omului”, sustin ambasadorii acreditati la Bucuresti.

Declaratia este semnata de catre ambasadorii din Argentina, Australia, Austria, Belgia, Brazilia, Canada, Chile, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Irlanda, Italia, Israel, Mexic, Olanda, Noua Zeelanda, Norvegia, Portugalia, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elvetia, Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord, Statele Unite ale Americii, Uruguay si de Reprezentanta Comisiei Europene.

Camera Deputatilor a adoptat in 9 mai, cu 232 voturi „pentru”, 22 de voturi ”impotriva” si 13 abtineri, initiativa cetateneasca de revizuire a Constitutiei pe tema definitiei familiei, astfel ca, potrivit propunerii de modificare, alineatul 1 al articolului 48 din Constitutie urmeaza sa aiba urmatoarea forma: ”Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor”.

Coalitia pentru Familie a strans un numar de 3 milioane de semnaturi, pe care le-a depus la Senat alaturi de o propunere de revizuire a Constitutiei privind definitia familiei prin care se cere modificarea articolul 48, alineatul 1, care se refera la definitia familiei.

In actuala forma, acesta prevede ca "familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre soti", insa semnatarii initiativei vor ca definitia sa fie schimbata pentru a bloca orice posibilitate a legiferarii casatoriei intre persoane de acelasi sex. Astfel, initiativa prevede ca "familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie".

 

31 de ambasadori sustin comunitatea LGBTI din Romania Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: News.ro

Sondaj Pew Research: Peste un sfert dintre romani se declara in favoarea casatoriilor intre persoanele de acelasi sex
Sondaj Pew Research: Peste un sfert dintre romani se declara in favoarea casatoriilor intre persoanele de acelasi sex
Reactii negative dupa ce deputatii au spus NU familiilor gay de Ziua Europei.
Reactii negative dupa ce deputatii au spus NU familiilor gay de Ziua Europei."Singura tara europeana care face un pas inapoi"
Cel mai citit ziar din Rusia sugereaza ca Macron e
Cel mai citit ziar din Rusia sugereaza ca Macron e "gay" si "psihopat". "Francezii nu-si merita democratia"
Premiera in Brescia. O romanca s-a casatorit cu iubita ei:
Premiera in Brescia. O romanca s-a casatorit cu iubita ei: "Suntem de mai mult timp o familie impreuna cu fiica noastra"
VIDEO PROTVPLUS.RO
pisica salvată
Pisoi căzut într-un puț adânc de 6 metri, salvat de pompieri
Moineștiul, îngropat de gunoi de 2 luni după ce a adunat datorii de 800.000 de €
S-a grăbit să prindă un TAXI, dar a fost lovită în plin de un șofer în Târgovişte
Mii de oameni au manifestat în țară pentru susținerea Laurei Kovesi. ”Le este frică de ea”
Taxi spulberat de tren, la Orșova. Unul din pasageri a murit
Ce spune ministrul Apărării despre desființarea scutului de la Deveselu
Regele Carol al II-lea şi Voievodul Mihai în trăsură
Osemintele Regelui Carol al II-lea, aşezate în noua Necropolă Regală de la Curtea de Argeş
Prima declaraţie făcută de medicul care a parafat desfăşurarea unui studiu bizar în Ilfov
Hoțul care a furat labradorul s-a văzut la ProTV și a sunat stăpânul: ”Alo, eu sunt ăla”
Sute de persoane la manifestaţia din Piaţa Victoriei pentru susţinerea Laurei Kovesi
Facebook și Google se unesc împotriva mesajelor anti-vaccin. Măsurile anunțate
A căzut cu maşina de pe un pasaj, a picat pe roți și a ieșit singur din autoturism