31 de ambasadori se opun Coalitiei pentru Familie. Mesajul transmis de Ziua impotriva Homofobiei

31 de ambasadori sustin comunitatea LGBTI din Romania
iStock

31 de reprezentante diplomatice la Bucuresti isi exprima sprijinul si solidaritatea fata de comunitatea LGBTI din Romania

Ambasadorii la Bucuresti a 30 de state si Reprezentanta Comisiei Europene au dat publicitatii, miercuri, o declaratie comuna in care isi exprima sprijnul si solidaritatea pentru comunitatea LGBTI (lesbian, gay, bisexual, transgender si intersex) din Romania.

Cu ocazia Zilei Internationale Impotriva Homofobiei, ne exprimam solidaritatea si sprijinul pentru comunitatea LGBTI (lesbian, gay, bisexual, transgender si intersex) din Romania. Avand in vedere faptul ca Bucharest Pride Festival 2017 are loc in aceasta perioada, sustinem dreptul legal al acestor comunitati de a folosi aceasta ocazie traditionala pentru a se manifesta intr-un mod pasnic pe data de 20 mai (ora 16.00, Arcul de Triumf) cu scopul de a atrage atentia cu privire la problemele specifice cu care se confrunta”, se arata in declaratia comuna.

Semnatarii documentului arata ca drepturile omului si statul de drept alcatuiesc fundatia pe care se sprijina tarile democratice. ”Legislatia internationala in domeniul drepturilor omului porneste de la premisa ca toti indivizii trebuie sa se bucure de aceleasi drepturi si libertati, asa cum prevede Declaratia Universala a Drepturilor Omului. Tocmai respectul pentru aceste valori fundamentale obliga guvernele sa-si protejeze cetatenii impotriva violentei si discriminarii si sa se asigure ca toti se bucura de sanse egale. Unele persoane se confrunta in continuare cu acte de discriminare, direct sau indirect, din cauza orientarii si identitatii lor sexuale. Guvernele noastre incearca sa combata astfel de acte prin promovarea drepturilor omului”, sustin ambasadorii acreditati la Bucuresti.

Declaratia este semnata de catre ambasadorii din Argentina, Australia, Austria, Belgia, Brazilia, Canada, Chile, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Irlanda, Italia, Israel, Mexic, Olanda, Noua Zeelanda, Norvegia, Portugalia, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elvetia, Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord, Statele Unite ale Americii, Uruguay si de Reprezentanta Comisiei Europene.

Citește și
familie
Reactii negative dupa ce deputatii au spus NU familiilor gay de Ziua Europei."Singura tara europeana care face un pas inapoi"
„Ei sunt ruşinea Rusiei. Și-au vândut sufletul și conștiința”. Interzis în Rusia lui Putin, părintele rockului alternativ sovietic vine la București

Camera Deputatilor a adoptat in 9 mai, cu 232 voturi „pentru”, 22 de voturi ”impotriva” si 13 abtineri, initiativa cetateneasca de revizuire a Constitutiei pe tema definitiei familiei, astfel ca, potrivit propunerii de modificare, alineatul 1 al articolului 48 din Constitutie urmeaza sa aiba urmatoarea forma: ”Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor”.

Coalitia pentru Familie a strans un numar de 3 milioane de semnaturi, pe care le-a depus la Senat alaturi de o propunere de revizuire a Constitutiei privind definitia familiei prin care se cere modificarea articolul 48, alineatul 1, care se refera la definitia familiei.

In actuala forma, acesta prevede ca "familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre soti", insa semnatarii initiativei vor ca definitia sa fie schimbata pentru a bloca orice posibilitate a legiferarii casatoriei intre persoane de acelasi sex. Astfel, initiativa prevede ca "familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie".

 

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Sondaj Pew Research: Peste un sfert dintre romani se declara in favoarea casatoriilor intre persoanele de acelasi sex
Sondaj Pew Research: Peste un sfert dintre romani se declara in favoarea casatoriilor intre persoanele de acelasi sex

Peste un sfert dintre romani se declara in favoarea casatoriilor intre persoanele de acelasi sex.

Reactii negative dupa ce deputatii au spus NU familiilor gay de Ziua Europei.
Reactii negative dupa ce deputatii au spus NU familiilor gay de Ziua Europei."Singura tara europeana care face un pas inapoi"

Deputatii si-au dat marti acceptul pentru organizarea unui referendum prin care va fi revizuita Constitutia. Familia ar putea fi definita ca uniunea dintre un barbat si o femeie si nu intre soti.

Cel mai citit ziar din Rusia sugereaza ca Macron e
Cel mai citit ziar din Rusia sugereaza ca Macron e "gay" si "psihopat". "Francezii nu-si merita democratia"

Presa rusa pro-Kremlin nu pare dispusa sa accepte prea usor infrangerea in alegeri a lui Marine Le Pen, cunoscuta pentru pozitia sa favorabila lui Vladimir Putin.

Premiera in Brescia. O romanca s-a casatorit cu iubita ei:
Premiera in Brescia. O romanca s-a casatorit cu iubita ei: "Suntem de mai mult timp o familie impreuna cu fiica noastra"

O romanca stabilita in Italia s-a casatorit civil cu iubita ei, Sarah Cosimato. Ceremonia a fost oficiata pe 9 aprilie, fiind prima casatorie intre persoane de acelasi sex, femei, din provincia Brecia, relateaza ilgiorno.it.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.