Premiera in Brescia. O romanca s-a casatorit cu iubita ei: "Suntem de mai mult timp o familie impreuna cu fiica noastra"

Ultima actualizare: 15-04-2017 06:55
casatorie, gay, sarah, daniela, italia,

O romanca stabilita in Italia s-a casatorit civil cu iubita ei, Sarah Cosimato. Ceremonia a fost oficiata pe 9 aprilie, fiind prima casatorie intre persoane de acelasi sex, femei, din provincia Brecia, relateaza ilgiorno.it.

Sarah, in varsta de 38 de ani, este din Milano, dar s-a stabilit in Brescia. Daniela, in varsta de 28 de ani, traieste de mai multi ani in Italia.

”Ne-am luat acum trei ani" au spus Daniela si Sarah. "A fost o casatorie simbolica careia ii urmeaza acum uniunea legala. Suntem de mai mult timp o familie impreuna cu fiica noastra Aurora, insa astazi satisfactia de a fi si din punct de vedere legal casatorite e si mai mare", au spus ele.

Potrivit presei locale de la intrarea in vigoare a legii, in zona Brescia au fost oficiate casatoriile a sase cupluri de barbati, aceasta fiind prima intre femei. In mai 2016, Parlamentul italian a legalizat parteneriatele civile intre persoanele de acelasi sex.

Institutia uniunii civile recunoaste cuplurile formate de persoane de acelasi sex si include aproape toate drepturile si obligatiile rezultate dintr-o casatorie clasica. Evenimentul are loc in fata unui oficial public, in prezenta a doi martori. Cuplul este inscris in registrele de stare civila.


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO