3 localitati din judetul Valcea au ramas izolate din cauza apelor. O viitura a fost atat de puternica incat a distrus un POD

Ultima actualizare: 02-08-2014 07:18

In judetul Valcea sunt 3 sate care au ramas izolate, dupa ce furia apei a distrus un drum local, marti, 29 iulie 2014. 

Cea mai grava situatie este la Vaideeni, unde 42 de persoane au fost evacuate cu elicopterele, dupa ce au ramas blocate pe insula care s-a format in mijlocul apelor. Bilantul este insa dramatic. In cele 3 judete cu cod rosu autoritatile au numarat deja 4 victime - morti si disparuti - pe care putini mai spera sa ii gaseasca in viata. Batranul de 71 de ani este disparut de mai bine de 24 de ore. Cel mai probabil a fost luat de o viitura in momentul in care incerca sa traverseze o punte. Zeci de voluntari, jandarmi si salvamontisti s-au mobilizat in cautarea lui.

Fiica disparutului: "Puntea s-a rupt, au cazut firele de inalta tensiune, in timp de o ora puntea a cazut, toti stalpii s-au rupt de curent si totul s-a distrus."

Si in judetul Arges un om de 72 de ani aflat in caruta a fost inconjurat de apele violente. Omul a fost gasit citeva mai ore mai tarziu in stop cardio repirator si resuscitat, insa in zadar.

In satul Vaideeni, din judetul Valcea, zeci de persoane, ramase blocate pe o insulita din cauza viiturii au refuzat sa plece, de teama sa nu isi piarda casele. Prefectul judetului a solicitat un elicopter pentru a-i salva pe localnicii izolati. Secretarul de stat in MAI, Raed Arafat, a mers special la oameni, ca sa ii convinga sa plece.

Peisajul era de-a dreptul dezolant: case puse la pamant, copaci intregi luati si purtati de ape... Cei de la ISU, impreuna cu localnicii, au incercat sa faca un baraj, ca sa incetineasca furia apei. Sinistratii au fost adapostiti peste noapte in caminul cultural, scoala si pensiunile din zona.

Ultima viitura a distrus si podul care facea legatura intre localitatea Copaceni si municipiul Craiova. Paraul Hotareasa a sapat atat de adanc in malurile albiei, ca mai multe case stau sa se prabuseasca.

Si pe Valea Oltului, pe DN7, pe sensul de mers de la Pitesti la Ramnicu Valcea, o portiune din sosea s-a surpat din cauza viiturilor. Asa ca soferii au fost blocati mai bine de 3 ore, intr-o coloana lunga de 4 kilometri.


 
Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO