11 copii au ajuns la spital cu toxiinfectie, dupa ce au mancat la biserica. Autoritatile nu stiu ce aliment i-a imbolnavit

28-10-2016 12:49

Focar de toxiinfectie alimentara intr-o comuna din Insula Mare a Brailei.

Unsprezece copii au fost adusi de ambulante vineri noapte la Spitalul de Urgenta din oras, cu simptomele unei toxiinfectii: dureri de stomac, greata si varsaturi. In scurt timp, medicii au identificat si sursa: toti mancasera la biserica din localitate, unde, vineri a fost sarbatoare, de hramul lacasului de cult.

Peste doua sute de oameni au mancat, dupa slujba, la biserica sfintita cu hramul Dimitrie cel Nou. Printre ei si copiii, care au fost dusi la biserica imediat dupa scoala. Problemele au aparut la cateva ore dupa ce s-au intors acasa si au inceput sa acuze dureri de stomac si varsaturi.

Mai multe ambulante au transportat 11 copii cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani la Spitalul de Urgenta din Braila, unde au fost internati in sectia de Boli Infectioase. Din fericire, pana dimineata, starea lor de sanatate s-a imbunatatit si toti au fost externati.

Intre timp, medicii de la Directia de Sanatate Publica au inceput o ancheta epidemiologica in localitate, pentru a afla ce aliment i-a imbolnavit pe copii.


VIDEO PROTVPLUS.RO