(P) Spoturile led, un design plăcut al unor sisteme de iluminat avantajoase - cum le integrați în casă

Ultima actualizare: 18-03-2020 15:29
spoturi led

Știați că un bec clasic poate funcționa cu o putere de 400 de W? În comparație, ledurile pot funcționa cu 80 sau maximum 250 W pentru a oferi aceeași cantitate de lumină.

Mai rezistente, ecologice și deci mai rentabile, becurile led au început să devină tot mai populare.

Mulți preferă spoturile led pentru că vorbim despre performanță și tehnologie modernă, de iluminat economic. O astfel de alegere este potrivită în orice tip de spațiu, orice încăpere din locuință. Alegerea potrivită a acestora va ține cont, printre altele, de spațiul unde vor fi montate, fie tavanul fals sau nu, de iluminatul necesar. Efectul creat este de atmosfera plăcută, spațiu cozy. Trebuie însă o alegere potrivită pentru că în caz contrar vor fi prea puternice și vor deranja.

Cum alegem spoturile led potrivite

Una din cele mai frecvente greșeli în alegerea spoturilor led este efectul de orbire, o situație corelată cu spoturile fie de calitate îndoielnică, fie la cele super slim. Specialiștii oferă câteva detalii despre acestea. Sunt de evitat ledurile care nu au spre exemplu o lentilă peste leduri, ceea ce va afecta dispersia luminii. Și poziția acestora poate contribui la un efect neplăcut, când, spre exemplu, sunt poziționate fix deasupra zonei amenajate pentru relaxare - deasupra canapelei. Cu atât mai rău este pentru acele cazuri în care nu vorbim despre spoturile ce se pot orienta.

Spoturi led pot fi comandate online, iar doritorii au parte și de consiliere dacă este necesară. Vorbim despre o gamă diversă de producători - Delight, Spin - deci despre spoturi de calitate.

Mare parte din acestea sunt cu lumină caldă sau rece, dar regăsiți variații în funcție și de alte preferințe - lumina neutră, naturală. Aici depinde și de scopul setat.

Iluminatul cu led poate fi potrivit pentru lumina ambientală, de lucru - în zona de citit, gătit etc. - sau deservește drept lumină de accent, ce pune în valoare anumite piese decorative.

Avantajele ledurilor ca sursă de iluminat

Fie că vorbim despre corpuri de iluminat cu leduri sau de leduri în sine, încastrate în tavan fals, acest gen de iluminat este mai avantajos. Combină designul modern, minimalist cu inovația și tehnologia modernă. Utilizatorul trebuie să știe că eficienţa energetică este mai crescută, ceea ce înseamnă automat și o reducere considerabilă la consumul de energie. În plus, ceea ce se remarcă direct ca fiind avantajos se referă și la faptul că se aprind imediat, permit reglarea fluxului luminos, iar intensitatea luminii pe care o emit este aceeași, pe toată perioada de viață a ledurilor.

Lumina albă, caldă sau rece?

Lumina caldă este mai prietenoasă cu ochii, ajută chiar la relaxare. Poate crea ceva mai multă intimitate, spre deosebire de lumina rece care dă energie. Trebuie de avut în vedere astfel de diferențe. Specialiștii spun că lumina rece este mai indicată a fi folosită în spații de lucru, pentru că permite o mai mare acuitate vizuală, observând detaliile.

Ledurile sunt ideale nu doar pentru spațiul privat, ci și pentru spații comerciale. Oricare ar fi nevoia, cei interesați pot consulta catalogul de spoturi led și corpuri de iluminat disponibile la instalmen.ro.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO