Directioneaza 20% din impozitul pe profit. Ajuta bolnavii de cancer sa fie tratati corespunzator

Ultima actualizare: 25-08-2012 19:46

Doar trei spitale din Romania au sali sterile de tratament. Restul isi trateaza bolnavii de cancer asa cum pot, pentru ca statul n-a investit niciodata pana la capat, ca sa ii scape pe acesti pacienti.

Asociatia "Salveaza Vieti" face insa acest lucru, indemanand oamenii de afaceri sa directioneze 20% din impozitul pe profit, pentru constuirea de boxe sterile, in cat mai multe institutii sanitare din tara. Campania este sustinuta de ProTV.

Pana sa afle ca are leucemie, Stefan era un om fericit. Era inginer la una dintre cele mai cunoscute firme din Europa si urma sa se casatoreasca. Acum tot acest vis frumos care era chiar viata lui s-a naruit. Este internat intr-o rezerva mica, alaturi de alti doi pacienti, iar medicii fac eforturi ca sa-i fereasca de infectiile intraspitalicesti. Pentru ei ar putea fi devastatoare.

Clinica de hematologie din Iasi e plina. Numai in ultima perioada au fost diagnosticati 11 pacienti cu leucemie.

De anul viitor, suferinzii vor fi tratati intr-un spital nou. Nu are insa prevazute camere sterile. Acest lucru se poate schimba daca oamenii de afaceri vor directiona 20% din impozitul pe profit, pe care l-ar da oricum statului, catre ''Asociatia Salveaza Vieti'', care isi doreste sa contruiasca sali de tratament in mai multe institutii sanitare din tara. Pe patroni nu-i costa nimic, insa pentru miile de bolnavi gestul lor inseamna o sansa in plus viata. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO