Sansa de a fi tratat corect, intr-o camera sterila, i-a salvat viata unui copil bolnav de leucemie

Dată publicare: 28-12-2011 19:47
Dată actualizare: 09-10-2012 02:20


Cand nimeni nu mai credea, un copil bolnav de leucemie a trait miracolul de a fi salvat de medici, pentru ca a avut sansa sa fie tratat corect, intr-o camera sterila.

Campania "Cifrele inseamna viata" a Asociatiei "Salveaza Vieti", sustinuta de ProTV, indeamna oamenii de afaceri sa directioneze, pana la 31 decembrie, 20% din impozitul pe profit datorat statului, pentru amenajarea de sali sterile in majoritatea centrelor oncologice din tara.

Marian are 9 ani si din 2008 isi traieste copilaria in spital. Atunci a fost diagnosticat cu leucemie. Dupa patru cure cu citostatice, medicii din spitalul unde se trata i-au spus mamei ca nu mai stiu ce sa-i faca pentru ca are o forma agresiva de cancer. Disperata, femeia si-a dus copilul la Clinica de Transplant Medular de la Timisoara. Cand nimeni nu mai credea, specialistii de aici au facut o minune.

Mama isi priveste copilul cu teama. A trecut prin atatea greutati, incat orice semn de boala o sperie.

Prea multi copii se pierd insa pentru ca spitalele din Romania n-au conditii sa-i trateze. Asociatia "Salveaza Vieti" vrea sa mai construiasca o sala de tranplant la Timisoara, dar si in alte sase centre oncologice din tara. Clinica de hematologie din Craiova e unul dintre ele. Acolo am intalnit-o Lavinia Nita. Are 22 de ani si duce povara unui diagnostic cumplit: o forma de cancer al sangelui.Desi imunitatea ei e la pamant, se afla internata intr-un salon alaturi de alti pacienti.

Astfel de camere vor fi construite in majoritatea sectiilor hematologice din tara daca patronii vor directiona, pana la 31 decembrie, 20% din impozitul pe profit, care altfel s-ar piede in bugetul statului. Pe ei nu-i costa nimic, insa pentru miile de bolnavi de cancer gestul lor inseamna VIATA.


VIDEO PROTVPLUS.RO