Povestea lui Cosmin, baiatul care l-a primit pe Mos Craciun acasa, dupa ce a fost vindecat de cancer

Ultima actualizare: 31-10-2012 23:41

Zeci de copii bolnavi de cancer sunt astazi sanatosi pentru ca au primit un tratament corect. Printre ei se afla si un baietel de 10 ani, implicat in campaniile de strangere de fonduri ale Asociatiei "Salveaza Vieti".

Sute de oameni de afaceri i-au ajutat in ultimii doi ani, donand 20% din impozitul pe profit. O pot face si acum, iar pentru asta mai au la dispozitie doar cateva zile. 

In urma cu opt luni, Cosmin se afla in Clinica de Oncopediatrie din Timisoara si indemna oamenii sa se implice in cauzele Asociatiei Salveaza Vieti care aduna bani ca sa contruiasca acolo camere de transplant medular si un laborator de citogenetica moleculara.

Azi, dupa cateva luni de la transplantul cu celule stem, se afla acasa.

Cosmin a facut transplantul in camera sterila amenajata de Asociatia Salveaza Vieti la Timisoara. El a fost salvat si a avut sansa sa-l primeasca pe Mos Craciun acasa si datorita celor care au inteles anul trecut ca donand 20% din impozitul pe profit pot darui viata acestor copii.

Acum, sunt in plina desfasurare lucrarile pentru constructia laboratorului de citogenetica, pentru care "Salveaza Vieti", a adunat in campania trecuta peste un milion de euro.

Cu ajutorul acestui laborator, medicii vor pune un diagnostic corect, iar copiii bolnavi de cancer vor primi un tratament tintit, care le va mari enorm sansele de supravietuire. Anul acesta voluntarii vor sa stranga si mai multi bani, pentru ca toti bolnavii de cancer din Romania sa primeasca un tratament corect.

Firmele mai au la dispozitie doar cateva zile in care pot ajuta virand Asociatiei "Salveaza Vieti" 20% din impozitul pe profit.

Banii lor, care altfel s-ar piede in bugetul statului, pot salva de la moarte mii de bolnavi de cancer in fiecare an.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO