Sucurile din fructe pot creste aparitia diabetului zaharat de tip 2

30-08-2013 14:34

afine

Un nou studiu arata ca riscul aparitiei diabetului zaharat de tip 2 poate fi prevenit prin inlocuirea sucurilor naturale cu fructele intregi.

O echipa de cercetatori de la Scoala de Medicina Harvard au studiat impactul anumitor fructe asupra diabetului de tip doi si au observat ca afinele, perele sau struguri poate sa scada cu pana la 18% riscul aparitiei acestei boli.

Cei care mananca struguri scad riscul de a face diabet cu aproximativ 12%, in timp ce persoanele care mananca fructe ca mere, pere sau prunele scad sansele cu pana la 11 %.

Bananele, piersicile si caisele au un impact negativ scazut insa sucul acestora poate creste riscul aparitiei de diabet cu pana la 8%. Dintre toate fructele, afinele par a fi cele mai importante pentru sananatate, inlocuind trei gustari pe saptamana a altor fructe cu acestea poti reduce cu pana la 33% aparitia diabetului zaharat non-insulino-dependent.

Oamenii de stiinta sustin ca aceasta analiza face parte dintr-o ampla cercetare, insa acestia considera ca folosirea fructelor ca merele, strugurii sau afinele sunt asociate cu un risc mai mic al aparitiei diabetului zaharat. Sucul acestora este considerat a duce la cresterea riscului de aparitie a bolii, care in anii 2000 afecta aproximativ 1000.000 de romani.

Coordonatorul cercetarii, Matthew Hobbs, a declarat pentru Huffington Post ca “cel mai bun lucru pe care oamenii il pot face pentru reducerea aparitiei sau dezvoltarii acestui tip de diabet este o alimentatie echilibrata, in a carei dieta sunt incluse legumele, fructele dar fi activitatile sportive.
 

Sursa: huffingtonpost.com


VIDEO PROTVPLUS.RO