"Pozitia Copilului", filmul romanesc care a castigat Ursul de Aur de la Berlin, a ajuns la Timisoara

30-03-2013 10:51


pozitia copilului

Spectactorii care s-au aflat vineri seara in Sala Capitol din Timisoara au avut ocazia să-i cunoască pe actorii Luminita Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Ilinca Goia si Natasa Raab, sa primeasca autografe si sa admire trofeul Ursul de Aur.

Sala Capitol a Filarmonicii Banatul a fost neincapatoare pentru sutele de timisoreni care au venit sa vizioneze "Pozitia Copilului".

Regizorul Calin Netzer si actorii Luminita Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Ilinca Goia, Natasa Raab au pornit intr-un turneu promotional prin toata tara. La Timisoara au fost primiti cu ropote de aplauze si au dat zeci de autografe.

Filmul are peste 60.000 de spectatori si incasari de aproape 850.000 de lei. Pelicula a avut cel mai bun debut in cinematografe pentru un film autohton in ultimul deceniu, cu peste 19.000 de spectatori.

„Pozitia Copilului” este cel de-al treilea lungmetraj al lui Calin Peter Netzer. Filmul vorbeste cu dramatism, cu emotie, dar si cu umor despre traumele sufocarii copiilor prin dragoste si despre amprentele pe care le lasa parintii asupra personalitatii acestora. Scenariul este semnat de Razvan Radulescu si Calin Peter Netzer. Luminita Gheorghiu si Bogdan Dumitrache au rolurile principale, de mama si fiu. Li se alatura Nataşa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Brănescu, Vlad Ivanov si Tania Popa.


 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO