Cluburile sportive din Timisoara mai asteapta dupa bani. Cum puteau edilii sa comita o ilegalitate

29-03-2013 16:58


100 lei, bani

 Cele patru Proiecte de Hotarare prin care cluburile sportive din Timisoara ar fi trebuit sa primeasca diferite sume de bani de la bugetul local, au fost retrase de pe ordinea de zi a sedintei de plen a Consiliului Local.

 Primarul Nicolae Robu a motivat acest lucru prin faptul ca inca nu a fost stabilit bugetul pentru anul 2013 al municipalitatii. Aceste patru proiecte vor fi readuse in discutie la urmatoarea sedinta de plen a Consiliului Local, atunci cand se estimeaza ca va fi gata si Proiectul de Hotarare prin care se va stabili cum vor fi cheltuiti banii de la bugetul local.
In cazul in care erau votate astazi sumele pentru cluburile sportive, edilii ar fi comis o ilegalitate.

Ce bani urmau sa intre in bugetul cluburilor sportive


Echipa care a solicitat cea mai mare cotizatie municipalitatii este ACS Poli Timisoara, care ar putea primi de la bugetul local opt milioane de lei. Din acesti bani, patru milioane trebuiau virati urgent in conturile clubului, pentru a acoperi cheltuielile pentru semestrul I al anului 2013.

“Deoarece la nivelul sportiv din Liga a II-a, in care este inscrisa prima echipa, veniturile din alte activitati sunt modeste, veniturile esentiale trebuie asigurate din cotizatiile asociatilor. Valoarea cotizatiei necesare in semestrul I, solicitata din partea Municipiului Timisoara este de 4.000.000 de lei, aferente returului editiei 2012/2013, iar pentru anul bugetar 2013 se solicita o cotizatie de 8.000.000 de lei”, scria in Proiectul de Hotarare.

O alta echipa care urma sa primeasca o suma considerabila de la bugetul local este BC Timisoara. Aceasta a solicitat 2,2 milioane de lei, echivalentul a 41% din bugetul clubului, necesar pentru 2013.

Daca ACS Poli si BC Timisoara sunt doua formatii unde Consiliul Local este actionar majoritar, municipalitatea ar urma sa acorde bani si pentru doua echipe cu care primaria este asociata. Este vorba despre Rugby Club Municipal Universitatea de Vest Timisoara, care urma sa primeasca doua milioane de lei, si Clubul de Handbal Politehnica Timisoara, care ar fi primit in 2013 suma de un milion de lei.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO