Macovei: USL si Guvernul Ponta au toata responsabilitatea pentru raportul negativ prezentat de C.E.
Fostul ministru de Justitie, Monica Macovei, sustine ca premierul Victor Ponta ar trebui sa-si asume raspunderea pentru raportul prezentat de Comisia Europeana in cadrul MCV, fiind al doilea document negativ de cand Ponta este sef al Executivului.
"Comisia Europeana ne-a spus clar ca mai multe recomandari din ultimul raport nu au fost respectate de guvernele Ponta, ceea ce dovedeste iarasi ca Ponta a mintit cand a spus ca a indeplinit toate recomandarile Comisiei. Nu le-a indeplinit.", sustine Monica Macovei pe blogul personal.
Fostul ministru al Justitiei aminteste de cazul ministrului Relu Fenechiu, la care ar putea face trimitere raportul Comisiei Europene.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
"Suspendarea din functie a ministrilor trimisi in judecata, potrivit cerintelor constitutionale. In acest context, mentinerea in Guvern a ministrului inculpat Relu Fenechiu, propus de Ponta ca ministru si votat de USL desi este trimis in judecata din iunie 2012, este contrara spiritului acestei recomandari, fiind un gest politic in dispretul justitiei si nevoii de incredere publica in Guvern. Nu trebuia propus de la bun inceput, dar acum, daca vrea sa arate un inceput de buna-credinta, Ponta trebuie sa propuna revocarea inculpatului Fenechiu din functia de ministru." - afirma Monica Macovei.
O alta observatie cuprinsa in raportul MCV vizeaza situatia celor vizati de Agentia Nationala de Integritate.
"Demisia membrilor Guvernului atunci cand exista impotriva lor un raport ANI in materie de integritate. Ponta a avut in guvernul anterior 4 persoane vizate de constatari si verificari ale Agentiei de Integritate si nu i-a cerut atunci niciuneia sa demisioneze, situatia aceasta fiind mentionata la bile negre in raportul MCV. Cu siguranta, Ponta isi aminteste de cazurile celor patru demnitari Liviu Pop, Ovidiu Silaghi, Eduard Hellvig si Dan Mihalache. Adoptarea unor proceduri clare si obiective in cazul suspendarii parlamentarilor fata de care exista hotarari negative in materie de integritate sau condamnari pentru acte de coruptie", mai afirma fostul ministru al Justitiei.
Sursa: Pro TV
Etichete: justitie, MCV, raport, victor ponta, monica macovei,
Dată publicare:
01-02-2013 10:27