Ziua Nationala, surprinsa in imagini pe care NU le-ati vazut la televizor. GALERIE FOTO

Ultima actualizare: 05-12-2014 00:23
Parada de 1 Decembrie

Pe 1 decembrie 2014 s-au implinit 96 de ani de la Marea Unire, iar festivitatile dedicate Zilei Nationale au fost marcate de parade militare.

La Bucuresti, militarii au defilat in Piata Constitutiei si le-au dat onorul oficialitatilor, printre care presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta. 3.000 de oameni au infruntat frigul si ninsoarea deasa, ca sa admire soldatii si tehnica de lupta, chiar daca avioanele si elicopterele nu au putut decola din cauza vremii.

FOTO -> O fetita asteapta inceperea paradei militare organizate cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, in Piata Constitutiei din Bucuresti, luni, 1 decembrie 2014:

Ca o premiera, la parada de 1 decembrie de anul acesta au fost doua garzi de onoare, una a armatei, alta a jandarmeriei.

FOTO -> Cadre militare defileaza in timpul paradei militare organizate cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, in Piata Constitutiei din Bucuresti, luni, 1 decembrie 2014:

Ambele i-au prezentat onorul presedintelui Romaniei. Traian Basescu a strabatut 100 de metri prin ninsoarea deasa ca sa-i salute pe militari...

...apoi s-a asezat in tribuna oficiala. Umbrela pe care un ofiter SPP a incercat sa i-o tina deasupra capului a disparut rapid, la cererea sefului statului.

Printre oficialitati, intre care si premierul Victor Ponta, s-a aflat si fruntasul Daniel Porumb. Barbatul a ramas paralizat in urma unui accident petrecut in anul 2007, in Irak.

FOTO -> Militari defileaza in cadrul paradei organizate cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, la Sibiu, luni, 1 decembrie 2014:

Timp de o ora, in Piata Constitutiei au batut pas de defilare nu mai putin de 2800 de reprezentanti ai armatei, Ministerului de Interne, Serviciului Roman de Informatii si ai Serviciului de Protectie si Paza.

FOTO -> Angajate ale Brigazii Antiteroriste pozeaza inaintea paradei organizate cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei, in Piata Constitutiei din Capitala, luni, 1 decembrie 2014:

Din cauza frigului, 16 persoane din cele 3000 aflate in public au avut nevoie de ajutor medical.

La final, presedintele a plecat fara sa mai stranga mainile celor prezenti. A salutat doar din limuzina.

FOTO -> O fetita, imbracata in port popular, participa la festivitatea organizata cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei, la Sfantu Gheorghe, luni, 1 decembrie 2014:

Intre oficialitatile prezente la evenimentul din Bucuresti s-au aflat de asemenea presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, fostul presedinte Emil Constantinescu, seful Statului Major al Armatei, stefan Danila, precum si reprezentanti ai Armatei, Jandarmeriei, si ai Corpului Diplomatic acreditat la Bucuresti, parlamentari.

FOTO -> Fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu, participa la parada militara organizata cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, in Piata Constitutiei din Bucuresti, luni, 1 decembrie 2014:

Fata de anii trecuti, parada militara organizata de Ziua Nationala s-a desfasurat anul acesta in Piata Constitutiei, dupa ce Arcul de Triumf a intrat intr-un proces de reabilitare si reparatii.

La parada au participat peste 2.700 de militari, cu 280 de mijloace tehnice, din MApN, MAI, SRI si SPP, iar militarilor romani li s-au adaugat si detasamente de militari din Franta, Polonia, Republica Moldova, Turcia si Statele Unite ale Americii.

FOTO -> O femeie care poarta o cocarda tricolora peste frunte asteapta inceperea paradei organizate cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, in Piata Constitutiei din Capitala, luni, 1 decembrie 2014:

La 352 kilometri distanta, in cetatea de la Alba Iulia, presedintele ales Klaus Iohannis a asistat la o alta parada militara.

Insotit de oficialitati locale, Iohannis i-a salutat pe oamenii iesiti la ferestre.


 
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO