Sute de oameni au dansat in hora in Piata Universitatii, de Ziua Nationala. Spiritul sarbatorii i-a cuprins si pe straini

Ultima actualizare: 05-12-2014 00:23

1 Decembrie a trezit in sufletul multora spiritul romanesc, iar oamenii au demonstrat ca n-au uitat de horele traditionale. La Bucuresti, sute de oameni s-au adunat luni seara in Piata Universitatii si au petrecut de Ziua Nationala.

Pe o ninsoare ca-n povesti, au cantat si au dansat cat i-au tinut picioarele. Cei care, totusi, au ramas pe margine - s-au incalzit cu un pahar de vin fiert. Ninsoarea ce nu s-a oprit o clipa nu a stricat distractia celor stransi in centrul Bucurestiului. S-a sarbatorit suta la suta romaneste, iar Piata Universitatii s-a transformat intr-o mare de oameni prinsi in hora.

Barbat: "Petrecem foarte frumos, ca este Ziua Romaniei, ziua romanilor de pretutindeni. Noi ne iubim tara si suntem patrioti. Daca avem o caramida, o tinem aici la piept... La multi ani, Romania! La multi ani, romani!"

Spiritul sarbatorii i-a cuprins si pe straini, care s-au integrat rapid in petrecerea noastra.

Un tanar american: "Atmosfera, dans, oamenii, vin fiert. Jucam, ne distram, La Multi Ani Romania..."

Cine nu a avut chef de dans, a combatut frigul cu vin fiert, sau cu alte "mijloace" traditionale, de tipul palincii de Bihor. Si cum miscarea face foame, dansatorii au fost primii care s-au asezat la rand in fata ceaunelor cu sarmale si mamaliga.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO