Serban Ionescu a implinit 62 de ani. "Boala asta e ca o doamna care s-a indragostit de mine"
Serban Ionescu implineste astazi 62 de ani, insa actorul se afla intr-un moment dificil, de aproape un an fiind tintuit la pat de o boala cumplita. Nu este un rol din care sa poata iesi atunci cand se lasa cortina sau camera de filmat se opreste.
Update 22.12.2012
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Actorul Serban Ionescu a murit la varsta de 62 de ani. Mai multe detalii despre moartea lui Serban Ionescu puteti citi aici: https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/serban-ionescu-a-murit.html
Este insa rolul vietii sale, care il obliga sa-si impinga limitele inspre supranatural. Actorul Serban Ionescu este internat la Spitalul Universitar de Urgenta Elias din Capitala, unde continua tratamentul pentru afectiunea neurologica de care sufera, scleroza amiotrofica.
"Moartea e un accident pe care il asteptam din prima zi de cand ne nastem", este replica actorului in ultima vreme.
Actorul lupta cu o maladie pe care nici medicina moderna nu reuseste sa o controleze usor. Vanatoarea, teatrul si petrecerile care ii placeau au devenit "amintiri", dupa cum declara actorul in urma cu o luna.
"Sunt intr-o permanenta competitie cu boala asta. E un musafir neplacut, am luat-o ca pe o doamna care s-a indragostit. Ma tin eu tare asa, dar e greu", a marturist actorul.
La jumatatea lunii august, Serban Ionescu, care a fost diagnosticat in urma cu aproape un an cu borelioza, s-a intors in Romania de la clinica din Germania in care a fost ingrijit si unde a fost diagnosticat cu scleroza amiotrofica. Aceasta boala este una progresiva, invalidanta si fatala. Mersul, vorbitul, mancatul, inghititul si alte functii fundamentale ale corpului devin treptat din ce in ce mai dificile si pot provoca diferite alte boli si complicatii.
Avocatul lui Serban Ionescu declara atunci ca Serban Ionescu se simte bine si urmeaza sa fie internat la Spitalul Elias, precizand ca boala de care sufera acesta este incurabila.
"Vorbeste, rade, discuta, insa are probleme locomotorii, cauzate de boala sa. A fost la patru clinici in Germania si a fost diagnosticat cu scleroza amiotrofica. Boala este incurabila, nu exista un tratament (care sa duca la vindecare, n.r.). Saptamana viitoare il vom interna cel mai probabil la spitalul Elias, unde va urma un tratament medicamentos si fizioterapie, impuse de medicii din Germania", preciza atunci avocatul Catalin Dancu.
El spunea ca Serban Ionescu locuieste in Bucuresti, in casa unui prieten. Catalin Dancu il reprezinta pe Serban Ionescu in divortul de sotia lui, Magda Catone. Primul termen este 19 octombrie, la Judecatoria Sectorului 2.
Boala cu care a fost diagnosticat initial Serban Ionescu, borelioza, prezinta o serie de simptome asemanatoare celor ale sclerozei amiotrofice, afectand la randul ei muschii si alte organe si provocand probleme cu vorbirea, respiratia si deglutitia.
Actorul Serban Ionescu a fost diagnosticat, in urma cu aproape un an, cu borelioza, o boala grava provocata de intepatura unei capuse. La jumatatea lunii mai, Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Sanatatii cu 88.000 lei pentru tratamentul in strainatate al actorului Serban Ionescu, banii fiind acordati din Fondul de rezerva.
Pe 30 mai, presedintele comisiei medicale care l-a evaluat pe Serban Ionescu, prof. dr. Ovidiu Bajenaru, a declarat, insa, ca actorul nu are neuroborelioza si ca in Romania se asista la un fenomen ingrijorator al "epidemiei de diagnostic" legat de aceasta boala.
Serban Ionescu a jucat pe rand la Teatrul din Petrosani, unde a interpretat numeroase roluri memorabile pe scena: "Loctiitorul" de Horia Lovinescu, "Pluta Meduzei" de Marin Sorescu, regia Florin Fatulescu, "In cautarea sensului pierdut" de Ion Baiesu, regia Florin Fatulescu. Apoi a urmat sa joace la Teatrul Mic si Teatrul din Sibiu, Teatrul de comedie, Teatrul Odeon, dupa care din 2001 a putut fi admirat in productiile TNB.
In 1980, regizorul Mircea Muresan i-a incredintat rolul vietii: Ion in ecranizarea romanului "Rascoala" de Liviu Rebreanu in filmul care-i aduce notorietate, "Ion: Blestemul pamantului, blestemul iubirii".